– Det har aldri vært så fin musikk her på 17. mai

VISSTE RÅD: På Hope måtte de tenke alternativt for fire år siden. Det har blitt en fin tradisjon. Det er nå Thomas Gruer og traktoren til Arvid Sollie som leder toget.

VISSTE RÅD: På Hope måtte de tenke alternativt for fire år siden. Det har blitt en fin tradisjon. Det er nå Thomas Gruer og traktoren til Arvid Sollie som leder toget. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For fire år siden måtte de tenkte alternativt på Hope når korpset ikke lenger kunne komme. Løsningen ble Arvid Sollies traktor.

DEL

– Jeg har aldri spilt i korps, men det har heller aldri vært så fin musikk på 17. mai på Hope, spøker Thomas Gruer, som ene og alene er korpset i det lille lokalsamfunnet på andre siden av Sandnesfjorden.

For fire år siden måtte nemlig Søndeled Musikkorps si nei til toget på Hope. Løsningen ble Arvid Sollies Ford-traktor.

Med en tilhenger med musikkanlegg, er 17. mai-følelsen mer enn fullkommen.

– Vi må tenke alternativt når vi ikke får korps hit, smiler Gruer.

Slapp leverhogg

I fire år er det Thomas Gruer som har ledet toget som går fra Hope skole til Sørlandet Feriesenter, før det snur og avslutter på Sandnes bedehus.

– Jeg får samme hvert år på samme dag om å kjøre. I år var det fem minutter før, så jeg slapp leverhogg i år også, ler han.

– Det har blitt en tradisjon, og dattera mi går siste året her på skolen neste år. Jeg må nesten kjøre da også, fortsetter Gruer, som innrømmer at han ikke hører noe av korpsmusikken inne i hytta på traktoren.

– Statsministeren neste

Årets 17. maikomite på Hope hadde fått selveste fylkesmann Øystein Djupedal til å holde talen på Hope skole før barnetoget.

– Til neste år må vi ta det et steg lenger. Da blir det statsministeren, sa lederen i komiteen, Trine Jacobsen, introduksjonen av Djupedal - til stor latter fra de mange fremmøtte.

Djupedal, som la stor vekt på Agders historie i talen, høstet ros for talen i etterkant.

Artikkeltags