Her er vinneren av fotokonkurransen

Søskenkjærlighet <3 #austagderblad #aabmai

Søskenkjærlighet <3 #austagderblad #aabmai Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi har kåret en vinner blant lesernes 17. mai-bilder.

DEL

På nasjonaldagen hadde Aust-Agder Blad en fotokonkurranse for leserne våre. Vi fikk inn 20 bidrag. De viste barn og voksne i bunad, norske flagg, familier, kaker og til og med en joggetur forbi syvtoget i Risør.

– Det oser av sjarm

Vi har latt fotograf (og journalist i AAB) Stig Sandmo kåre vinneren, som får et årsabonnement på avisa.

– Med én gang jeg så dette bildet tenkte jeg at det oser av sjarm, sier Sandmo.

Han har bladd frem et bilde av to barn – en liten jente og en noen år eldre gutt - som sitter tett inntil hverandre på en benk. Bildet er lagt ut av Marianne E. Kittelsen og postet på Instagram med teksten «Søskenkjærlighet». Bildet er tatt av hennes far Halvard Ellefsen.

– Tittelen «Søskenkjærlighet» kan ikke stå bedre til et bilde. Du skjønner med én gang at de er søsken, sier Sandmo, og fortsetter:

– Man blir glad av å se på det. Det er en stoppeffekt i bildet. De er så himla fornøyde begge to. Jeg tror det er det som gjør at det vinner. 17. mai skal være glade barn, og dette bildet er av glade barn.

Hadde nest beste bilde også

Fotografen roser flere av bildene. Spesielt ett annet utmerker seg. Det er av en liten jente som spiser rennende grønn kuleis i en kjeks med papir farget som det norske flagget. I teksten under bildet står det «For en dag!».

– Det er et veldig 17. mai-bilde med barn og is. Det er tatt i øyeblikket uten at barnet er oppmerksom på det. Det er virkelig et ekte bilde, og en god nummer to, sier Sandmo.

Jenta er faktisk den samme som på vinnerbildet – og det er Kittelsen som har lagt ut begge bildene.

Artikkeltags