Vil slanke administrasjonen

Et spørsmål mange er opptatt av: Knut Henning Thygesen (R) mener at det er viktig at man har en god balanse mellom administrasjon, byråkrati og de som jobber på gulvet i Risør kommune. – Dette er et spørsmål mange av velgerne er svært opptatt av, mener Thygesen. Foto: Arkiv

Et spørsmål mange er opptatt av: Knut Henning Thygesen (R) mener at det er viktig at man har en god balanse mellom administrasjon, byråkrati og de som jobber på gulvet i Risør kommune. – Dette er et spørsmål mange av velgerne er svært opptatt av, mener Thygesen. Foto: Arkiv

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Politikerne bør ha et kritisk blikk på kommunens bruk av administrasjon og byråkrati, sier Knut Henning Thygesen. Nå vil varaordføreren se på mulighetene for å slanke kommuneadministrasjonen.

DEL

– At det er riktig balanse mellom administrasjon, byråkrati og de som jobber på gulvet, er helt opplagt et politisk ansvar, sier Thygesen.

Bakgrunnen for at Thygesen nå tar opp saken er et vedtak som ble fattet under budsjettbehandlingen i 2013.

– Da ble det vedtatt at vi skulle se nærmere på administrative stillinger og om det er grunnlag for reduksjon, sier Thygesen, som nå vil ha en gjennomgang av kommuneadministrasjonen inn i handlingsplanen.

– Dette må inn i en langtidsplan slik at man kan få lagt en strategi og sett på om det lar seg gjøre, sier Thygesen, som mener det mest hensiktsmessige vil være å få inn eksterne aktører til å se på funksjonaliteten i kommuneadministrasjonen.

Unødig mange møter

– I forrige periode gikk vi over til en annen styringsmodell. Vi bør gå igjennom den igjen og se hvor vellykket den har vært. Det kan hende den har ført med seg unødig mange møter og at den har gjort oss noe topptung, sier Thygesen og legger til:

– Dette er et spørsmål veldig mange av velgerne er svært opptatt av og for at vi skal kunne gi et troverdig bilde av hva skattepengene går til er det viktig at vi er bevist dette og at vi gir et godt svar.

Positiv til gjennomgang

Ordfører, Per Kristian Lunden sier han er svært interessert i en gjennomgang av kommuneadministrasjonens organisering og at det er søkt om skjønnsmidler for å få inn en ekstern gjennomgang.

– Dette er rådmannens ansvar, men det er vi som politikere som må gi rådmannen instrukser og innspill, sier Lunden, som minner om at vi har en svært fersk rådmann i vår kommune.

– Når han har blitt litt mer varm i trøya og fått litt mer oversikt, er jeg sikker på at han har tanker om hvordan vi er organisert, sier Lunden, som ikke vil spekulere i om Risør kommune er topptung.

– Jeg tror at mange av dem som mener kommunen er for byråkratisk ikke tenker på hvilket krav kommunen har til å møte folks rettigheter. Det kan for eksempel ikke sammenliknes med privat sektor hvor det stilles helt andre krav.

Det lykkes ikke Aust Agder Blad å få en kommentar fra rådmann Trond Aslaksen i denne saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken