NÅ: Over tusen husstander uten strøm

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Agder Energi sliter med å få rettet opp i strømproblemene. Søndag morgen er over tusen husstander i området uten elektrisitet, på grunn av uværet som herjer.

DEL

Feilen omfatter deler av Risør sentrum, fra Solsiden og mot Buvika og Krana, samt endel hytter i skjærgården. Strømbruddet i sentrumsområdene skal ha begynt rundt klokken 07.00, søndag morgen.

Som en følge av det er også TV, internett og Telenors mobilnett i sentrum nede. Telenor skriver på sine sider at det er et brudd i Risør, og at de jobber med å rette feilen. Telia (tidligere Netcom) forteller det samme.

Det er også et strømbrudd på Gjerneslandet, der Agder Energi rapporterer at over 900 hus og hytter nå er mørke. Området som rammes strekker seg fra grensa i Telemark, langs hele kysten inn til Søndeled, og litt forbi.

Vi har også fått rapporter om at strømmen på Fie skal ha vært borte siden lørdags kveld, kokken 23, men denne feilen er ikke listet opp i Agder Energis liste over bruddsteder.

Lørdag kveld var store deler av opplandet i Risør uten strøm, men det skal nå være i orden.

De røde områdene viser hvor Agder Enegi i øyeblikket har registrert strømstans. Dette er status rett over klokken 12, søndag formiddag.

De røde områdene viser hvor Agder Enegi i øyeblikket har registrert strømstans. Dette er status rett over klokken 12, søndag formiddag.

- Feil på feil

Vi snakket med presseansvarlig hos Agder Energi, Hanne Liv Refsnes, seint lørdag kveld, og hun forteller om krevende forhold for mannskapene i feltet.

- Vi har innkalt flere ekstramannskaper for å avhjelpe situasjonen, men det er krevende arbeid for montørene. Så fort vi har funnet og rettet en feil, så dukker en ny opp, sa hun.

- I tillegg er det ikke helt uten risiko å bevege seg i skogen nå som det er mørkt. Våre montører rapporterer at vinden tar så godt tak i trærne at de kan høre at trærne knirker og brekker i området de er. Vi må i første rekke sørge for at mannskapet vårt er trygge, så derfor kan det nok ta noe tid å få rettet alle feila, sa hun.

Til Agderposten fortalte hun at Agder Energi i løpet av søndagen vil sette inn helikopter i feilsøkingen.

For Risør sentrums del ber Agder Energi om tips om noen vet hvor feilen i nettet befinner seg.

Agder Energi sier til VG, som også har laget en sak på alle strømbruddene, at Risør er høyprioritert av selskapet, da mange har vært uten strøm lenge.

Nett og TV

Get rapporterer også om problemer i Risør-området, også for dem som ikke er rammet av strømbruddet.

Klokken 12.45 informerte Get kunden sine at problemet ville var en stund. På grunn av skadens omfang, sto det i meldingen, så kunne det ta tid før alt kom opp igjen.

Probelemer over hele fylket

Ifølge Agder Energi er nesten 8000 husstander uten støm, søndag formiddag, på hele Agder. De aller fleste er derimot i Aust-Agder, som i Tvedestrand, der hele sentrum og omliggende områder er mørke, i tillegg til flere andre strømbrudd i kommunen. Bare i sentrum er 1600 husstander strømløse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken