Kan koste millionbeløp

DU MÅ BE OM DET SELV: Direktør for samfunnskontakt i Agder Energi Unni Farestveit forteller at om du vil søke om kompensasjon så må du selv gjøre det via selskapets nettsider.Foto: AGDER ENERGI

DU MÅ BE OM DET SELV: Direktør for samfunnskontakt i Agder Energi Unni Farestveit forteller at om du vil søke om kompensasjon så må du selv gjøre det via selskapets nettsider.Foto: AGDER ENERGI

Artikkelen er over 4 år gammel

Om du en av de siste dagene opplevde strømstans som varte mer en tolv timer kan du få kompensasjon fra Agder Energi (AE). Men den kommer ikke av seg selv.

DEL

Strømbruddet som først inntraff lørdag kveld ble for visse husstander i kommunen langvarig. De som måtte vente lengst på strømmen ventet minst fire døgn, og onsdag morgen var det fremdeles over hundre husstander som var strømløse. For mange løper det kostnader med å ikke ha strøm, som ved innkjøp av vann, mat og varmekilder.

Agder Energi er, som alle andre strømselskaper i Norge, underlagt regler om kompensasjon ved strømbrudd. Et slikt kompensasjonskrav, som kunden selv må fremme, er derimot ikke avhengig av at noe gikk i stykker i strømbruddet. Det er i første rekke ment som en et vederlag for det ubehag man har hatt ved ett eller flere strømbrudd.

Særlig to områder fikk langvarig opphold i sin strømleveranse. Området rundt Solsiden, Krana og Buvika var ute en god stund, mens det i området fra Skarvann til telemarksgrensa var husstander som var ute i flere døgn. Det kan koste AE dyrt.

Over 5000 per husstand

De 133 husstandene som har ventet lengst (se sak under) kan til sammen ha krav for rundt 700.000 kroner. For hver enkel husstand bruddet kan det være snakk om over 5000 kroner i kompensasjon.

I samme område var over 500 husstander uten strøm i flere døgn. Om de alle krever kompensasjon for tre døgn, vil det kunne utgjøre over to millioner kroner for selskapet.

– Alle kunder som mistet strømmen i tolv timer eller mer har rett til å søke om kompensasjon. Om man ønsker å gjøre det går man inn på Agder Energi sine nettsider, og fyller ut skjemaet som ligger under «mine sider»-fanen, sier Unni Farestveit, direktør for samfunnskontakt i AE.

– Vi har også å utvide kompensasjonsordningen for dem som brukte mye tid, og derfor også mye penger, på å stå i telefonkø til vårt mottakssenter. Vi har laget et eget skjema for dem, sier hun.

Agder Energi skal også ha lidd rundt 60 millioner i inntektstap på grunna av bruddet, ifølge Agderposten.

Her er AEs satser:

600 kroner for strømavbrudd som varer over 12 timer.

1400 kroner for strømavbrudd som varer over 24 timer.

2700 kroner for strømavbrudd som varer over 48 timer.

For avbrudd over 72 timer og oppover gis det et tillegg på 1300 kroner per påbegynte 24-timers periode.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken