Gå til sidens hovedinnhold

Alltid alderskontroll på øl

Aust-Agder Blad hadde 4. februar 2021 en artikkel om bestilling av øl via nettet, det der det kommer fram at kommunedirektøren i Risør ikke vil gi salgsbevilling til Menys nettbutikk. Grunnen skal være frykt for manglende alderskontroll ved hjemlevering. Denne frykten er ubegrunnet.

For abonnenter

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har stor forståelse for at Risør kommune ønsker å sikre god alderskontroll for salg av alkohol. Her har vi sammenfallende interesser. Vi har nettbutikk i store deler av landet, og følger til enhver tid de lokale reglene for utlevering av øl, tobakk og legemidler. Reglene er like fra kommune til kommune, selv om systemene er noe forskjellig fra sted til sted. Det som er likt for dem alle, og et ufravikelig krav, er at legitimasjon ved hjemlevering av øl skal fremvises, uansett alder.

Les også

Nå kan trolig risørfolk snart bestille øl på nett fra Oslo – men ikke fra Tvedestrand

Systemet vårt er slik at vedkommende som tar imot varene må vise legitimasjon, og det må vedkommende eller andre medlemmer av denne husstanden gjøre hver eneste gang. I de tilfellene der legitimasjon ikke kan fremvises, blir ikke varene utlevert – på samme måte som de ikke gjør det ved kjøp av øl i våre fysiske butikker. For oss er dette en automatisk og godt innarbeidet rutine som fungerer i våre andre nettbutikker rundt om i landet.

Meny Tvedestrand vil om kort tid tilby netthandel til alle som bor i Tvedestrand, samt til de med postnummer 4950 i Risør. Det betyr at alle varene i butikken, inkludert ferskvare, frukt, grønnsaker, allergiprodukter, ukens middag, lokale matskatter, tilbudsvarer og tunge drikkevarer, kan leveres rett hjem på døra. Dette er et unikt tilbud for dem som sliter med å komme seg til butikken, ikke har bil, er i tidsklemma eller trenger en lunsjløsning på jobb.

Kommentarer til denne saken