Gå til sidens hovedinnhold

Anders med hat trick for Risør

Risørs A-lag slo tilbake med storseier mot Otra.

Etter å ha tapt de tre siste kampene i 6. divisjon, var Risør tilbake på vinnersporet mot Otra på hjemmebane mandag kveld. Risør knuste Evje-laget 6-0 i et heftig høstvær på Kjempesteinsmyra.

– Jeg har aldri opplevd at det har blåst så mye på Kjempesteinsmyra før, og det sier litt. Jan Jacobsen sa det samme, og det sier mye, sier Risør-trener Rune Norgaard.

Norgaard forteller at de hadde lagt en klar plan før kampen mot Otra.

– Vi snakket om å være påskrudd fra start, for det har vi ikke vært like flinke på i de siste kampene. Vi ønsket å vise innsats og stå-på-vilje, og det ble spesielt viktig i det været vi fikk. Det ble mye duellspill i så kraftig vind, sier Risør-treneren.

Ga bort straffe til lagkameraten

Risør tok ledelsen etter sju minutters spill da Anders Moland kom seg inn fra kanten og satte inn 1-0. Tre minutter før pause var samme mann på farten igjen og sørget for at Risør gikk til ledelse med en 2-0-ledelse.

Tidlig i andre omgang presset Risør gjestene til å gjøre feil. Ballen havnet hos Alex Ibsen, som økte til 3-0. Etter en times spill fikk Risør straffespark. Egentlig skulle Magnus Aasbø ta det, men gjersdølingen ga ballen til Anders Moland, som scoret sitt tredje for kvelden til 4-0.

Les også

Idretten reagerer på kommunens plan: – Jeg ble ordentlig forbannet

Bare noen minutter senere fikk imidlertid Magnus Aasbø muligheten selv. Fra 25 meter satte midtbanespilleren inn 5-0 på frispark. Etter 70 minutters spill fastsatte Brede Ausland resultatet til 6-0 med sitt første A-lagsmål.

– Det var en veldig godt gjennomført kamp av oss. Otra skapte nesten ingenting. Det lille som kom ble tatt av Martinus Heistad (keeper) eller de andre bak der, oppsummerer Rune Norgaard.

– De leste oss veldig lett

Etter seks kamper i 6. divisjon ligger Risør på sjetteplass med sju poeng. Det er ett poeng opp til Hisøy 2 og Strømmen/Glimt på plassene foran. Arendalslagene har henholdsvis to og én kamp(er) til gode på Risør. Lillesand 2 er tre poeng bak Risør.

– De to Hisøy-lagene og Express 2 har vært på et annet nivå. Vi var med i to av kampene, men vi slet med at de visste akkurat hvordan de kunne ta oss. De har veldig erfarne spillere, og flere av dem med erfaring fra divisjoner oppover i systemet. Derfor leste de oss veldig lett, sier Norgaard.

Lørdag ettermiddag venter en ny hjemmekamp når Strømmen/Glimt, som består av flere tidligere Øyestad-spillere, kommer på besøk. Deretter kommer Sørfjell til Kjempesteinsmyra lørdag 16. oktober, før sesongen avsluttes borte mot Lia fredag 22. oktober.

– Jeg har tro på at det kan bli noen gode kamper som gir en fin avslutning på sesongen, så vi kanskje kan avslutte på fjerde- eller femteplass, bak de to Hisøy-lagene og Express 2, sier Norgaard.

Les også

Da de fikk se prisen for å varme opp banen, ble det raskt trykket på «off»-knappen

Kommentarer til denne saken