Ånon (19) leverte fantastisk NM-renn – holdt nesten til medalje

SOLID OPPTUR: Ånon Flåta leverte sesongbeste i første NM-øvelse. Han er meget godt fornøyd, selv om det var litt surt å se medaljen glippe.

SOLID OPPTUR: Ånon Flåta leverte sesongbeste i første NM-øvelse. Han er meget godt fornøyd, selv om det var litt surt å se medaljen glippe. Foto:

Ånon Flåta (19) gjorde sesongens klart beste renn da han gikk for medalje i NM-normalen på Dombås.

DEL

Ånon Flåta fra Gjerstad har i flere sesonger markert seg som én av de beste skiskytterne i landet i sin klasse, men før inneværende sesong gikk Flåta opp i den nyutvidede 20-22-årsklassen, der han er blant de yngste utøverne.

Derfor skrudde Flåta ned forventningene om topplasseringer før sesongen, og frem til NM på Dombås har det sett riktig ut, men i helgens mesterskap våknet han virkelig til liv under normaldistansen fredag med en fantastisk fjerdeplass, kun drøyt seks sekunder bak bronsemedaljen.

For bare andre gang i karrieren plaffet Flåta ned samtlige 20 blinker.

– Det en solid opptur, for å si det mildt. Starten av sesongen har vært rimelig trå, så det var moro å gå et godt løp, sier Flåta til Aust-Agder Blad.

– Det er klart at det er litt surt (ikke å ta medalje), men samtidig kunne jeg ikke akkurat forventet et så godt resultat denne helgen, så jeg er godt fornøyd det er jeg, sier Flåta med et smil.

Ånon Flåta var ikke like skarp på lørdagens sprint i norgescupen, der han ble nummer 43 med fire bom. I samme klasse kom Kristian Aasbø fra Gjerstad på 48.-plass med fem bom på NM-normalen, men han stilte ikke til start på sprinten.

I 19-årsklassen ble Lars De Bartolo nummer 18 på NM-normalen med fire bom og snaut fem minutter opp til vinneren. Magnus Aasbø i samme klasse kom på 43.-plass med sju bom og drøyt sju minutter opp til vinneren. På sprinten ble De Bartolo og Aasbø henholdsvis nummer 38 og 58.

Ingrid Emblem Holte i kvinnenes 19-årsklasse kom på 22.-plass med fem bom på NM-normalen. Hun var drøyt sju minutter etter førsteplassen. På sprinten fulgte Holte opp med en 24.-plass etter to bom.

I 17-årsklassen kom Håvard Såghus Winterkjær på 24.-plass med seks bom på normaldistansen, før han ble nummer 21 med tre bom på sprinten.

Søndag er det NM i miksstafett på Dombås.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken