– Jeg var her litt før seks. Så da var det full fyr og det var veldig skremmende å se. Brann er den store frykten vi har i sentrum. Jeg ser at folk har våkna av sirener og andre lyder og politiet og andre har vekket folk. Folk har vært flinke til å vekke hverandre og ta vare på hverandre, sier Risør-ordfører Per Kr. Lunden.

Han ønsker at folk som har blitt evakuert registrerer seg på rådhuset.

– Folk går nå til Rådhuset for å registrere seg, mange er på vinterferie og bortreist, men vi prøver å få en registrering for sikkerhets skyld. På rådhuset har vi kaffe og folk kan slå av en prat. Folk synes dette er en veldig alvorlig situasjon. Vårt hovedansvar som kommune er å ta vare på dem som er ramma, sier Lunden.

Ordføreren minner de evakuerte om å holde smittevernreglene.

– Det er fortsatt viktig å holde smittevernregler. Folk må holde avstand og vi gir ut munnbind. Nå åpner vi flere rom, også må vi se om vi åpner Risørhuset etter hvert hvis det blir nødvendig og om folk trenger mat. Vi hjelper nå med å finne ut hvor de skal overnatte.

Han berømmer innbyggerne for å holde roen.

– Jeg synes folk er rolige, selv om det har vært dramatisk. Alle er glade for at ingen er skada. Jeg ser folk har kommet i mer eller mindre nattøy og blitt veldig skremt og kommet seg raskt ut, sier Lunden.