Har startet «cowork» i Risør. – Her kan selvstendige jobbe sammen

– Her er alt man trenger. Det eneste man behøver er å ha med egen PC, sier Syversen om nye CoWork i Sørlandsporten Næringshage.

– Her er alt man trenger. Det eneste man behøver er å ha med egen PC, sier Syversen om nye CoWork i Sørlandsporten Næringshage. Foto:

Av

Roger Syversen benytter seg av «cowork» når han er i Risør.

DEL

Nylig ble konseptet «cowork» lansert i loftsetasjen på Risør næringsgård i Prestegata, i regi av næringshagen. Nå inviteres det til åpen dag førstkommende lørdag, for alle som er interesserte i jobbe herfra.

–Vi ønsker gründere, små bedrifter, pendlere, hyttefolk og studenter velkommen, ifølge Michel Esnault fra næringshagen.

«Coworking» er en samling av mennesker som jobber selvstendig, men som deler lokaler, ser verdier og er interessert i synergieffekter som oppstår ved å arbeide side om side med andre.

–Når folk møtes, skjer det noe nytt, ifølge Esnault.

Han forklarer at det på huset er et svært varierende kompetansemiljø som til enhver tid står på og hjelper hverandre, slik at man kan yte det beste i et krevende marked eller til en krevende arbeidsgiver.

Når folk møter, skjer det noe nytt, sier Michel Esnault i Sørlandsporten Næringshage

Når folk møter, skjer det noe nytt, sier Michel Esnault i Sørlandsporten Næringshage Foto:

Trenger kun ha med PC

En av dem som benytter seg av Cowork, er Roger Kvernvik Syversen. Han har i 25 år jobbet med interaktiv reklame. Han skal fra Risør bygge opp oiko.no, et digitalt byrå som nå har rundt 60 frilansere fordelt på team over hele Norge og utlandet.

Oiko har jobbet med kunder som Kiwi, Ikea, Stabburet, samt lokale kunder som Bosvik, Gjerstad Production og Letti.

Syversen har omtrent ett møte ute av byen i uka. Ellers holder han til i loftsetasjen på næringsgården. Han sier at det er svært nyttig å jobbe derfra.

– Jeg har mulighet til å ha flere folk å samarbeide med som frilansere, det er møterom tilgjengelig, det er sosialt og ikke minst god og hyggelig lunsj og trivelige lokaler.

– Her er alt man trenger. Det eneste man behøver er å ha med egen PC, sier Syversen.

Lettere å lykkes

Esnault håper at så mange som mulig som fra tid til annen har behov for en kontorplass i Risør vil ta turen innom Coworken i Risør på åpen dag.

– Vi legger vekt på det det sosiale, på samarbeid og et uformelt jobbmiljø. Ved flere anledninger har vi hatt studenter som i deler av året arbeider med sine studentoppgaver og bedrifter som er lokalisert i større byer har sentrale ansatte som kan arbeide fra Risør og sitt kontor her. En kan velge mellom faste og fleksible plasser, forklarer han.

Et hovedpoeng ifølge Esnault, er at små bedrifter gjennom felleskap kan få tilgang til fasiliteter som er forbeholdt store bedrifter. Dessuten mener han det er lettere å lykkes dersom man er flere samlet.

– All forskning viser at mennesker som arbeider i felles miljøer har større muligheter for å lykkes med sine mål. 

Artikkeltags