- Folk som skal ut og titte skaper problemer, sier politiet

Det har vært kaos på E18. Her fra Lundeslettene, der det nå er stengt.

Det har vært kaos på E18. Her fra Lundeslettene, der det nå er stengt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politførstebetjent Morten Tobiassen oppfordrer folk til å parkere bilen. Hvis du må ut og kjøre: Følge politiets sperringer.

DEL

Det meldes nå om kaos flere steder, både på E18 og omkjøringsveiene. Problemet skyldes blant annet at omkjøringsveiene er noe dårlig skiltet, og at folk ikke respekterer sperringene.

- Vi opplever også at det er en del folk som setter seg i bilen for å titte på flommen og vannmassene. Det gjelder både i Tvedestrand sentrum og på E18, og dette skaper problemer for nødetatene og andre som nå jobber med flommen, sier Tobiassen.

Han oppfordrer de som ikke har helt nødvendige ærend om å parkere bilen. I tillegg understreker han at bilistene må følge politiet sperringer.

- Vi ønsker minst mulig trafikk. Til nå har vi unngått ulykker, men vi frykter at det kan skje når så mange drar ut i bil, sier politiførstebetjenten.

- Omkjøringsveiene er dessuten smale, minner han om.

Stengt helt til Kragerø

Flom og fastkjørte biler gjør at E18 søndag ettermiddag er stengt mellom Stoa i Arendal og Gjerdemyra i Kragerø.

På strekningen Jostadvann-Haslestad på E18 i Arendal måtte politiet søndag formiddag dirigerte personbilene forbi på gang- og sykkelstien.

Omkjøring

Veivesenet opplyser klokken 15 dette om omkjøringene: 

Kommer du østfra må du nå ta ved Gjerdamyrakrysset i Telemark på fylkesvei 38 til Drangedal, derfra videre på fylkesvei 358 over til Treungen, videre på riksvei 41 fra Treungen til Hynnekleiv og derfra fylkesvei 42 ned til Stoa-krysset vest for Arendal.

Kommer du vestfra blir det motsatt.

Omkjøringsvei rammet av flom

Veitrafikksentralen meldte først omkjøring fra Sunde bru like øst for Brokelandsheia over Åmli til Stoa-krysset. Siden det viste seg at den opprinnelige omkjøringsveien også var rammet av flom, endret man til overnevnte omkjøringsvei.

Fylkesveien mot Hegland - Våland er også stengt, og kan ikke brukes som omkjøringsvei mellom Nes Verk og Arendal.

I Tvedestrand sentrum er fylkesveien langs Tjenna stengt.

E18 er også stengt ved Lundeslettene. Omkjøring via Laget frarådes.

Det renner en foss gjennom byen 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken