Avlyste for første gang på 25 år i fjor – i år er cupen tilbake

JULECUPEN TILBAKE: Arbeidet med å legge nytt gulv i Risørhallen gjorde at Julecupen ble avlyst i fjor. I år er cupen tilbake. Her er det Armin Dulic (til venstre) og Alexander Andersen Sandvik fra Carl & Co for scoring i 2016.

JULECUPEN TILBAKE: Arbeidet med å legge nytt gulv i Risørhallen gjorde at Julecupen ble avlyst i fjor. I år er cupen tilbake. Her er det Armin Dulic (til venstre) og Alexander Andersen Sandvik fra Carl & Co for scoring i 2016. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Julecupens leder, Jørn Lindberg, tror det kan ha vært sunt med ett år uten Julecupen.

DEL

Tidlig på høsten i fjor ble det klart at Julecupen andre juledag ble avlyst for første gang på 25 år på grunn av at det skulle legges nytt gulv i Risørhallen.

– Det var egentlig greit. Jeg tror kanskje det passet litt å få en pause, så folk kunne tenke litt på hvor ålreit det var. Det var sunt å kjenne litt på savnet, sier leder for Julecupen, Jørn Lindberg, til Aust-Agder Blad.

I år er cupen tilbake. Påmeldingen åpnet for få dager siden.

– Får vi tjue lag, er vi fornøyd. Det er ikke så viktig å spille fra åtte om morgenen til ni om kvelden. Det viktigste er at alle får spille minst tre kamper og at sluttspillet starter med åttedelsfinaler, sier Jørn Lindberg.

Etter en nedgang frem til 2017 skjøt antall lag i været på den forrige turneringen med 26. Totalt er det plass til 32 lag.

– Noen år har det vært litt få, men jevnt over har det vært kjempeoppmøte. Det er en turnering som helt klart er veldig ønsket. Jeg har på følelsen at veldig mange melder seg på i år etter ett års pause, sier han.

Mange vil vinne cupen

I Julecupen skal det sosiale være viktigst, men Lindberg mener at konkurranseinstinktet har tatt over etter hvert.

– Vi har sett tendenser til at mange lag er i overkant opptatte av å vinne, og at det er hovedgrunnen til at de er med. Selv om alle vil vinne i kampens hete – og det kan jeg skrive under på selv – har fokus kanskje gått litt bort fra det å være sosial og ha det artig. Men publikum liker også at det er litt tøffe dueller på banen, påpeker han.

Selv er Lindberg i ferd med å samle sammen sitt eget lag.

– Det går rykter på byen at noen prøver å stjele noen av spillerne. Det er litt av moroa; å få med spillere som er etablerte på andre lag. Det er gøy sosialt, og det er gøy når det er litt kniving, sier Julecupens leder.

Siste år som leder

Jørn Lindberg anslår at han har vært leder for Julecupen i ti år, men årets utgave blir den siste med 49-åringen ved roret.

– Jeg føler at jeg har holdt på lenge nok til kanskje å slippe til nye krefter, for mange er ute etter en forandring der, så kanskje noen andre kan ta den støyten, sier Lindberg, som forteller at det ikke blir endringer til årets turnering i Risørhallen.

Laget «Arendal mafia» stakk av med seieren 2017 etter å ha vunnet finalen mot FC Sjappa fra Vegårshei.

Julecupen i Risørhallen ble for første gang arrangert i 1992. Turneringen ble spilt sammenhengende fra 1994 til 2017.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken