Gå til sidens hovedinnhold

Badstueeffekten – et tilskudd til Risør som helårsby

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Badstuetrenden har tatt Norge med storm de siste årene. Over det ganske land ser vi de popper opp, flytende på fjorder eller plassert vakkert mellom fjord og fjell. Felles for de alle er at de er fullbooket og at de gir folk et tilbud om helse, velvære og en sosialarena litt utenom det vanlige. Iskalde bad kombinert med dampende badstue blir ofte beskrevet som vanedannende, endorinfylte opplevelser folk vil ha, om og om igjen. Sammen med venner, som en del av en sosial happening, eller bare som et ritual du gjør helt for deg selv. Det er dokumentert helsebringende, i hver svettedråpe.

Både Dalen i Telemark med sin unike Soria Moria, Kragerø, Arendal, Bergen, Oslo og mange flere har fått smake på badstueeffekten. Den tilfører noe nytt, en opplevelse folk gjerne reiser for å oppleve, og de kommer tilbake, om og om igjen.

Det jobbes nå iherdig for at Risør også skal få en smak av badstueffekten. En unik og helsebringende opplevelse. Et positivt tilskudd til en allerede fantastisk by, med godt innarbeidede hoteller, spisesteder og flotte butikker som vi ønsker at folk skal se verdien av, året rundt, ikke bare i sommersesongen. I Risør vil dette også bli et nytt eventyr i hverdagen for oss som bor fast i byen.

Vi i Risør Havbaderforening tror at badstuen vil være et positivt supplement til Risør som helårs reisedestinasjon. En attraksjon hoteller, restauranter og butikker kan dra synergier av når de skal markedsføre sine tilbud for å få turister til byen utenom sommersesongen.

Hva med en natt på et av byens unike hoteller, midt i januar, med snø og frost, kombinert med en time i en kokvarm badstue, med spektakulær utsikt og et iskaldt bad før kvelden rundes av på en av byens herlige restauranter?

Dagen derpå kan man ta seg en tur i Risør sentrum og handle i våre flotte og unike butikker.

Vi mener dette er sentrumsutvikling på sitt aller beste!

Vel så viktig vil dette være en styrking av Risør som helårsby, med aktiviteter i skuldersesongen for oss som bor her. Tilbudet har en bred målgruppe og vil legge til rette for både gammel og ung. Vi håper og tror det kan bli et møtested mellom generasjoner. Det er også lagt opp til egne tider for ungdommen, som sårt trenger et møtested i Risør.

Badstuen på Solsiden vil driftes på dugnad og målet vårt er å holde prisene lave. På denne måten gir vi også tilgang til en stor gruppe mennesker som ellers ikke ville hatt råd til å være «medeiere» i et fantastisk tilbud, midt i Risør by.

Vi våger å gå så langt som å kalle dette et godt konsept og håper både bystyret og byens befolkning ser verdien i å gi et økonomisk bidrag slik at dette prosjektet kan realiseres.

Frida Fred Dørsdal, Christina Tveit, Alexander Willeke, Anne Stien Grimsrud og Hanne Nøvik
Styret i Risør Havbaderforening

Kommentarer til denne saken