Iselin (25) er nytt ankerfeste for ungdom i Tvedestrand

Ble målrettet tidlig i ungdommen: Iselin Dalen Moe er nyansatt ungdomskontakt i Tvedestrand. Foto: Anne Dehli

Ble målrettet tidlig i ungdommen: Iselin Dalen Moe er nyansatt ungdomskontakt i Tvedestrand. Foto: Anne Dehli

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Iselin Dalen Moe (25) fra Gjerstad er ny ungdomskontakt i Tvedestrand kommune.

DEL

I begynnelsen av mars begynte Iselin Dalen Moe i den nyopprettede stillingen innen oppfølgingenheten som ungdomskontakt. Hun skal jobbe både oppsøkende og forebyggende og demme opp for problemer med psykisk helse, rus og avhengighet.

– Jeg har blitt møtt med både positivitet, tillit og entusiasme av folk både i kommunen og i ulike fritidstilbud, sier gjersdølingen.

Foreløpig legger hun ned mye arbeid i å både kartlegge ungdomsmiljøene og å bli kjent med de voksne som jobber med ungdom og ungdommene selv. Hun er både på skolen, Mekkeklubben, Fritidsklubben og Bibliotekklubben, og de har tatt henne varmt imot.

– Det er et stort engasjement på mange plan for ungdommene i kommunen. Jeg har blitt kontaktet av flere, og opplever at mange har ventet på at denne stillingen skulle komme på plass, sier hun.

Samtaler

25-åringen har mange planer og mål for hvordan hun både skal oppnå tillit og begynne å jobbe med ungdommene og arbeide med fokus på det sosiale miljøet.

– Først og fremst vil jeg være tilgjengelig. Jeg har taushetsplikt og kan gi både ungdom og foreldre et lavterskeltilbud for å slå av en lett prat om ting som kanskje kan være vondt eller vanskelig. Det kan være med fortrolige støttesamtaler eller bidra i kjernegrupper for enkeltungdom, forteller hun.

Målrettet

Selv om Moe nå både er voksen og velutdannet, føler hun ikke at det er så lenge siden hun selv var ungdom. Hvordan det var å møte en krise som ungdom har hun også vært gjennom. Da hun var 17, mistet hun lillebroren sin, som da var 16 år, i en ulykke.

For henne var opplevelsen av en ugjenkallelig dreining i livet med på å gjøre henne målrettet på å ønske å utrette noe for andre mennesker.

– Man vet aldri, en dag kan det være for sent, sier hun.

Selv har Moe fått bearbeidet sorgen bra, og hun gir seg ikke lov til å synes synd på seg selv.

Empati

– Jeg har jobbet fra å komme lenger enn å ha stempel i panna som «hun som mistet broren sin», sier Moe.

Nå opplever hun at erfaringen hennes er en del av hennes kompetanse som menneske og pedagog.

– Alle er forskjellige, men jeg er veldig bevisst på at dersom man har det vanskelig er det ikke sånn at man bare kan «skjerpe seg» eller at det er lett å finne kjappe løsninger for å få det bedre. Det å ha erfart dette selv føles nyttig i møte med ungdom som har det vanskelig. Jeg er ikke redd for at samtaler skal komme inn på vanskelige tema. Jeg tåler å høre, sier hun.

Artikkeltags