Barnehagene er stengt, men Torvet blir likevel påskepyntet

Barnehagebarn har stått for pynting av byen ved flere anledninger. Her fra en tidligere julepynting.

Barnehagebarn har stått for pynting av byen ved flere anledninger. Her fra en tidligere julepynting. Foto:

Torvet i Risør skulle vært pyntet av barnehagene til påske. Det blir det ikke. Nå er alle som vil være med invitert til å delta.

DEL

Små kunstnere og deres publikum hadde gledet seg til årets pynting. Sist påske sto det noen fine og gule kyllinger i ulik størrelse i hekken og mye forskjellig pynt hang fra greinene.

Barnehagene hadde pyntet Torvet etter invitasjon fra Risør By AS. På grunn av koronapandemien er barnehagene stengt i år, men Risør By vet råd.

– Med den situasjonen vi har i år er ikke dette gjennomførbart. I stedet for å avlyse oppfordrer vi alle som har lyst til å glede noen, til å henge opp en pynt på hekken på Torvet, sier daglig leder i Risør By AS Unni Olimb Norman.

– Alle er velkommen til å henge opp noe som kan glede andre. Det være seg et plastbelagt dikt, en figur, en tegning som er laminert, en strikkekule eller hva annet man kan finne på. Husk bare på at det må være et materiale som tåler vind og rufsevær, sier Olimb Norman.

Tiltaket var et kjærkomment innslag for byens borgere i fjor. Mange hadde glede av å se hva barnehagebarna hadde fått til, og noen brukte god tid på betrakte byens yngste kunstneres verk.

– Er man litt trist og lei en dag kan man ta en tur og beskue hekken og forhåpentligvis gå videre lettere til sinns, sier Risør Bys daglige leder.

Nå håper hun på bred oppslutning om tiltaket og at om noen kjeder seg hjemme kan de i stedet være med å pynte byen.

– Da gjenstår det å se om vi kan få til en «gledeshekk» på Torvet til påske, avslutter Unni Olimb Norman.

Artikkeltags