Den fantastiske sesongstarten fortsatte for Risørs håndballkvinner med 34-18-seier over Froland borte lørdag ettermiddag.

Topoengeren betyr at Risør topper femtedivisjon med full pott etter seks kamper. Risør leder på bedre målforskjell enn Sørfjell.

Froland og Risør fulgte hverandre tett i åpningen av kampen, før Risør som ventet dro fra og fikk med seg en 15-10-ledelse til pause.

Dusinet fullt

Benedicte Ommundsen Smedby var kampens toppscorer med tolv mål.

– De første 15 minuttene var nok preget av at vi ikke var helt på. Vi flyttet ikke beina raskt nok i forsvar og stresset litt i angrep, men fra 15 minutter og utover fikk vi snudd dette og klarte å tette bedre igjen, sier Smedby til Aust-Agder Blad.

Veronica Aanonsen scoret sju av målene, mens Frida Amundsen og Linda Rasmussen hadde fem fulltreffere hver. Maria Eimhjellen Langan og Marita Straum Lund noterte seg for to scoringer hver, mens Eileen Flomark Søhus scoret ett mål.

Keeperen roses

– Jeg er fornøyd med at vi klarte å bruke bredden i laget godt. Vi scoret flere mål fra alle posisjoner. Også fornøyd med at vi holdt hele kampen ut kondisjonsmessig, og vi kontret inn flere mål mot slutten, sier Smedby, som også roser målvakt Camilla Giske for en «strålende kamp».

– Hun skal ha mye av æren for at vi klarte målet om å slippe inn færre enn 20 mål, sier Smedby.

Giske spilte også en fantastisk kamp da Risør vant toppkampen i Risørhallen mot Søgne 2 forrige helg.

Risør er inne i en hektisk periode av sesongen. Allerede torsdag kveld venter Sørfjell i en toppkamp på bortebane, før to hjemmekamper venter mot ØIF Arendal 2 søndag 1. desember og mot Vindbjart seks dager senere.