Joakim (19) fra Risør tok seier i sørlandscupen

TRIUMFERTE: Joakim Eriksen Saltnes (til høyre) med Jan Skole som co-driver på sørlandscupen i Arendal. Det endte med seier i søndagens runde.

TRIUMFERTE: Joakim Eriksen Saltnes (til høyre) med Jan Skole som co-driver på sørlandscupen i Arendal. Det endte med seier i søndagens runde. Foto:

DEL

De to første rundene i sørlandscupen i biltrial ble kjørt på Haugereid i Arendal i helgen. Fem førere fra Gjerstad og Risør deltok. Det var krevende baner og den første runden på lørdagen ble kjørt i regnvær som gjorde banene ekstra utfordrende.

Mats Moe og Iselin Dalen Moe fra Gjerstad kjørte i klassen terreng touring med totalt åtte påmeldte. I klassen kan de kjøre med veiregistrert bil og de bytter også på bilen. Mats tok en andreplass som senere ble omgjort til førsteplass etter feilregning i sekretariat. Iselin tok en tredjeplass.

I modified-klassen tok Arnt Nordli fra Tvedestrand en imponerende andreplass foran sine klubbkamerater Joakim Eriksen Saltnes fra Risør med Jan Skole som co-driver på en fjerdeplass og Halvor Sundsli fra Gjerstad på en femteplass. Torjus Flåta fra Gjerstad med Ole Mats Heiland som co-driver tok en sjetteplass i sitt alle første biltrialløp. Mekanisk trøbbel gjorde at andre runde gikk uten debutanten.

Andre runde på søndag deltok det seks biler i terreng touring-klassen og i modified-klassen. Mats og Iselin kjørte inn på delt tredjeplass, men da Mats hadde kjørt én bane feilfritt, skjøv han kona ned én plass.

Både Joakim Eriksen Saltnes og Halvor Sundsli kjørte veldig godt søndag. Sundsli hadde med seg Lene Brattekleiv som co-driver. Eriksen Saltnes tok seieren i modified-klassen med kun ti prikker foran Halvor på andreplassen med 20 prikker.

De to neste rundene i cupen er i Kristiansand 1. og 2. juni, før cupen avsluttes hjemme på Brokelandsheia i september.

Artikkeltags