Diskuterte samarbeid med Team Havnaa - tre uker senere døde Scott (31) etter kamp

I SAMTALER: Erling Havnå (midten) forteller at det var snakk om et samarbeid mellom Kai Robin Havnaa (til venstre) og Scott Westgarth (til høyre), men engelskmannen døde etter en kamp få uker senere.

I SAMTALER: Erling Havnå (midten) forteller at det var snakk om et samarbeid mellom Kai Robin Havnaa (til venstre) og Scott Westgarth (til høyre), men engelskmannen døde etter en kamp få uker senere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et treningssamarbeid mellom Kai Robin Havnaa (29) og Scott Westgarth (31) ble diskutert, men bare tre uker etter møtet i Arendal døde briten av skadene han pådro seg i kamp.

DEL

Kai Robin Havnaas trener og onkel, Erling Havnå, avslører som gjest i den nye kampsport-podkasten Klinsj at Team Havnaa var i samtaler med Team Westgarth dagen før Havnaa gikk i ringen mot Daniel Vencl i Arendal.

I desember 1988 gikk Magne Havnaa mot John Westgarth i København, og det ble et årelangt vennskap mellom familiene.

– Ringside satt John Westgarth som møtte pappa i hans tolvte proffkamp. Det var også veldig kult! Slike ting gjør denne kvelden enda mer magisk for meg, sa Havnaa til VG etter sin tolvte proffseier i Sør Amfi i februar.

Samtaler om samarbeid

Tre uker etter møtet i Arendal i år døde den lett tungvekteren Scott Westgarth etter å ha slått Dec Spelman på poeng. Engelskmannen kollapset i garderoben og døde senere på sykehus i en alder av 31 år. Dødsårsaken var hodeskadene han pådro seg i kampen.

– Det var helt forferdelig. Jeg satt lenge med John Westgarth og sønnen Adam i Arendal. Vi pratet i flere timer. Vi snakket også om å samarbeide, for Adam jobber i hotellbransjen og kunne ordne billige hoteller, først for å få sett kampen til Scott og så om et treningssamarbeid, Erling Havnå i podkasten.

– Scott var lett tungvekter, og Kai Robin trenger å sparre mot det for tempo. Han sparrer ofte mot to meter høye og veldig tunge tungvektere. For å få inn tempo er det fint å få inn lett tungvektere. Vi snakket om å samarbeide med Scott og John. Det var veldig trist, fortsetter han.

Sikkerheten først

Kai Robin Havnaa er ubeseiret på sine 13 proffkamper, elleve på knockout. Til høsten planlegges det et tittelstevne i Arendal. 29-åringen fra Risør har imidlertid flere ganger vært klar på at han forstår risikoen ved proffboksing.

– Skulle jeg merke at noe er galt med hodet, legger jeg opp på dagen. Jeg skal også ha et liv etter boksingen, har han tidligere fortalt til Aust-Agder Blad.

Erling Havnå, som har vært europamester i kicboksing og er Norges mest merriterte kickbokser, sier i podkasten at mye kan gjøres for å bedre sikkerheten i boksing. Han har selv vært dommer i kickboksing i store og viktige kamper.

– Jeg vil heller at hundre personer skal kjefte på meg for at jeg stoppet kampen for tidlig enn at én ikke kan snakke, sier han i podkasten.

Artikkeltags