Havnaa må bytte motstander – får samtidig en kraftig advarsel

IKKE IDEELT: Kai Robin Havnaa innrømmer at det ikke er gunstig med en ny motstander få dager før kampen i Oslo, men han har erfaring med motstanderbytte.

IKKE IDEELT: Kai Robin Havnaa innrømmer at det ikke er gunstig med en ny motstander få dager før kampen i Oslo, men han har erfaring med motstanderbytte. Foto:

– Jeg skal knuse Havnaa til han begynner å gråte, sier Mariano Ángel Gudiño (31) før han møter Kai Robin Havnaa (30) i ringen.

DEL

Team Sauerland bekrefter tirsdag at Kai Robin Havnaa (30) har fått ny motstander til lørdagens kamp i Ekeberghallen i Oslo.

I stedet for å møte den amerikanske knockoutmaskinen Al Sands (32), skal proffbokseren fra Risør opp mot argentinske Mariano Ángel Gudiño.

– Det er ikke ideelt å få en ny motstander så tett på en kamp, spesielt ikke på dette nivået. All sparring og forberedelser har vært for en kamp mot Sands, men nå må jeg glemme ham og bli vant til en ny stil. Gudiño er like god som Sands. Han er en tøff argentiner, og jeg vet at han kommer til å bite fra seg, sier Havnaa, som skriver på Facebook at han fikk beskjed om byttet i helgen.

Gudiño står med 13 seirer, åtte av dem på knockout, og tre tap. 31-åringen har tidligere vært WBC latinske mester, samtidig som han har gått kamper for WBA og IBOs kontinentale titler.

Advares av motstanderen

Argentineren virker ikke å ha stor respekt for Havnaa, som får flere advarsler av sin nye motstander.

– Ikke la deg lure at jeg kommer inn sent. Jeg er alltid på trening, og jeg lever, spiser og puster boksing hvert eneste minutt av dagen. Jeg har sett videoer av Havnaa, og jeg har respekt for alle som går i ringen, men han har aldri møtt en bokser med min innstilling. Alle hans motstandere er fra Europa, og de er ikke så sultne og tøffe som meg. Jeg er fra Argentina. Jeg kommer fra en generasjon med krigere. Jeg skal knuse Havnaa til han begynner å gråte, sier Gudiño i pressemeldingen fra Team Sauerland.

Ubeseirede Havnaa står med 15 seirer, 13 av dem på knockout. I mars ble han IBOs interkontinentale mester i cruiservekt da han slo knockout på Rad Rashid i mars.

– Du må tro om igjen hvis du tror at jeg blir skremt av Havnaas knockout-statistikk. Jeg bryr meg ikke om hans rykte, jeg bryr meg ikke om fansen som heier på ham og jeg bryr meg ikke om hans slagstyrke. Jeg har gått virkelige kamper om titler. Havnaa har ikke den type erfaring. Han kommer til å havna på dypt vann for første gang i karrieren, sier Gudiño.

– Bedre enn Sands

Da Havnaas planlagte kamp mot Al Sands ble bekreftet tidligere i høst, uttalte promotor Nisse Sauerland at kampen innebar stor risiko for Havnaa og hans mål om å gå VM-kamp. Sauerland gikk langt i å bekrefte at en VM-kamp lå i potten for Havnaa.

– Det innebærer en stor risiko å ta denne kampen på så kort varsel. Jeg mener Gudiño er en tøffere test enn Sands. Han har en søramerikansk stil, og med hans temperament blir det helt sikkert en spennende kamp. Kai må være på sitt beste for å vinne denne kampen og fortsette veien mot en VM-kamp, sier promotor Nisse Sauerland etter motstanderbyttet.

Siden han ble proff i november 2014 har Havnaa hatt et mål om å bli verdensmester. Hope-karen er sønn av Norges eneste mannlige verdensmester i proffboksing, avdøde Magne Havnaa i WBO.

Havnaas kamp mot Gudiño er hovedkampen i Ekeberghallen, der blant andre norsk-spanske Katharina Thanderz skal møte Danila Ramos i kampen om WBCs verdensmestertittel.

Artikkeltags