Havnaa med historisk knockoutseier – vant sitt første tittelbelte

FØRSTE BELTE: Kai Robin Havnaa sikter mot mest prestisjefylte belter, men nå er det første i boks etter seieren mot Rad Rashid.

FØRSTE BELTE: Kai Robin Havnaa sikter mot mest prestisjefylte belter, men nå er det første i boks etter seieren mot Rad Rashid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kai Robin Havnaa (30) sendte Rad Rashid (39) i kanvasen allerede i tredje runde.

DEL

Kai Robin Havnaas første tittelkamp mot Rad Rashid lørdag kveld var stipulert til ti runder, men proffbokseren fra Hope gjorde kort prosess og sendte den tyske 39-åringen i bakken allerede 15 sekunder inn i tredje runde.

– Jeg har ikke ord. Det er helt vanvittig. Først og fremst må jeg si tusen hjertelig takk til hver eneste som kom her i dag. Uten dere hadde jeg ikke stått her med denne. Jeg mener det når jeg sier at dere har en bit av mitt første tittelbelte, sa Havnaa med tittelbeltet rundt seg til Viasat 4 like etter seieren.

Rashid kom til kampen med 16 seirer, derav 13 på knockout, på sine 20 proffkamper. Mot Havnaa fikk tyskeren smake egen medisin.

Se avslutningen på kampen:

Historisk tittelkamp

Dermed fikk Havnaa med seg IBOs internasjonale cruiservekt-tittelbelte med hjem fra Arendal til barndomshjemmet på Hope, der triumfene til hans avdøde far Magne Havnaa, som ble verdensmester i WBO 17. mai 1990, allerede henger.

– Helt siden jeg var guttunge har jeg sett faren mitt sitt belte. Det er bare en drøm å legge dette ved siden, selv om det ikke er i nærheten av hva han klarte. Likevel er det mitt første tittelbelte, og det er jeg vanvittig stolt av, sier Havnaa til Viasport.

Havnaa sikter seg nå inn på IBOs VM-tittel. IBO er rangert som det femte største bokseforbundet.

Lørdagens kamp i Sør Amfi i Arendal var den første tittelkampen på norsk jord siden 1976. Den gangen tapte Harald Skog for argentineren Víctor Galíndez i Ekeberghallen i Oslo. Forbundet mot proffboksing, som ble opphevet i 2014 etter 33 år, gjorde ventetiden lang for boksetilhengere.

TO I KROPPEN: Kai Robin Havnaa fikk inn to slag i kroppen til Rad Rashid i tredje runde. Da gikk den tyske 39-åringen i bakken og kampen var over.

TO I KROPPEN: Kai Robin Havnaa fikk inn to slag i kroppen til Rad Rashid i tredje runde. Da gikk den tyske 39-åringen i bakken og kampen var over. Foto:

Rufsete start

Havnaa var på defensiven i åpningsrunden, men i andre runde var han langt mer offensiv. Allerede 15 sekunder inn i tredje runde fikk Havnaa inn to slag i kroppen på Rashid, som gikk i bakken. Få sekunder senere kunne Havnaa juble for sin 14. proffseier.

– En seier vil bety enormt mye. Jeg kommer topp 15 i forbundet IBO og jeg kommer langt opp på rankingen til Boxrec. De foran meg på listen nå er nesten bare tidligere og nåværende verdensmestere. En seier vil åpne kjempestore muligheter. Hvis jeg hadde lyst og mast om det og som Nisse Sauerland (promotor) har sagt, kunne jeg fått veldig store kamper allerede neste gang, men da måtte jeg kanskje dratt til Sør-Afrika og vært superunderdog. Hvorfor skal jeg være det når jeg kanskje kan bokse på hjemmebane i for eksempel Spektrum og være i en 50-50-posisjon når jeg er der, sa Havnaa da Aust-Agder Blad møtte ham torsdag.

Havnaa lå før lørdagens kamp på 64. plass på boksedatabasens Boxrecs liste over verdens beste proffboksere i cruiservekt. Rad Rashid var på sin side nummer 143. Rangeringen er løpende og kan variere stort.

Promotor Nisse Sauerland uttalte til VG nylig at de planlegger fire kamper for Havnaa i 2019. Lørdagens kamp var den første for 30-åringen siden han slo knockout på Frank Blümle i tyske Offenburg i april i fjor.

Artikkeltags