Havnaa med ny seier på knockout i Horsens

MER JUBEL: Kai Robin Havnaa vant sin 15. proffkamp. Skjermdump: Viasport

MER JUBEL: Kai Robin Havnaa vant sin 15. proffkamp. Skjermdump: Viasport

Artikkelen er over 1 år gammel

Kai Robin Havnaa (30) tok sin 15. proffseier mot Levan Lukhutashvili (24).

DEL

Kampen var stipulert til ti runder, men Kai Robin Havnaa gjorde kort prosess. Proffbokseren fra Hope sendte Levan Lukhutashvili i kanvasen allerede ett minutt inn i tredje runde i Horsens i Danmark lørdag kveld.

Havnaa står nå med 15 strake seirer siden proffdebuten i november 2014. Hele 13 av seirene er før full tid.

– Det begynner bli en ordentlig sterk record, kommenterte Viasports ekspert og tidligere proffbokser Thomas Hansvoll.

Havnaa hadde kontroll hele kampen. Lukhutashvili var tydelig misfornøyd med dommeren og Havnaa i tredje runde. Georgieren mente Havnaa slo for lavt.

– Treneren kan ikke var særlig fornøyd med oppførselen til bokseren der. Han fjaser det bort og skylder på dommeren. Det hjelper ikke i proffboksing. Havnaa holdt seg til reglene og slo ingen ukorrekte slag. Han traff oppe og til kroppen, og det er helt innenfor. Han var rystet i forkant, og det var nok grunnen til at han mistet interessen og ikke ville fortsette, kommenterte Hansvoll.

Havnaa var virket oppgitt over motstanderens opførsel.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, og har ikke sett det på video igjen, men han ville finne en utvei. Jeg kjente det på knokene flere ganger at jeg traff ham rent. Han sjanglet og prøvde bare å smile, men han ville ut, uttalte Havnaa i et intervju med Viasport i ringen etter kampen.

Havnaa uttalte til Aust-Agder Blad før kampen at seier mot Lukhutashvili ville sette ham i posisjon for en kamp hjemme i Norge til høsten, der han for første gang skal forsvare det internasjonale IBO-tittelbeltet han vant etter knockoutseieren over tyske Rad Rashid i Arendal i mars.

Tidligere har 30-åringen fra Hope uttalt at det ikke er aktuelt med et nytt stevne i Arendal. Ifølge VG blir det et stevne i Oslo med Havnaa i hovedkampen.

Det er planlagt fire kamper for Havnaa i løpet av 2019. Nå er altså de to første unnagjort.

Artikkeltags