Havnaa slet seg til poengseier: – Det har vært en helvetesuke

NY SEIER: Kai Robin Havnaa jublet for sin 16. seier i Ekeberghallen lørdag kveld.

NY SEIER: Kai Robin Havnaa jublet for sin 16. seier i Ekeberghallen lørdag kveld. Foto:

Av

Kai Robin Havnaa (30) er fortsatt ubeseiret, men seieren satt langt inne mot Mariano Ángel Gudiño (31).

DEL

Kai Robin Havnaa gikk ti runder mot Mariano Ángel Gudiño, og begge jublet etter kampen, men da dommen kom, var det armen til proffbokseren fra Risør som ble løftet i Ekeberghallen i Oslo lørdag kveld.

Seieren kom på en såkalt «split decision», der to av tre dommere dømte seieren til Havnaa.

– Den var heldig, kommenterte Viasats bokseekspert og tidligere proffbokser Thomas Hansvoll, som først trodde Gudiño kom til å vinne på poeng.

Havnaa var lettet og glad etter seieren. Det har vært en turbulent uke for 30-åringen fra Hope, som egentlig skulle møtt amerikanske Al Sands (32), men da han trakk seg forrige helg, hadde han få dager å forberede seg på å møte Gudiño. Argentineren viste seg å bli Havnaas hardeste kamp så langt i karrieren.

– Denne uken her har rett og slett vært en helvetesuke. Sånn er det når motstanderen trekker seg. Det er ikke en unnskyldning, og sånn er det i proffboksing. Nå har jeg det veldig deilig, sa Havnaa til Viasat 4 like etter kampen

Seig

For det var langt fra gitt at det var Havnaa som skulle løfte armene over hodet etter kampen. Før kampens to siste runder, hadde de to bokserne fire runder hver. Havnaa var lenge i store problemer, kom på defensiven og lot Gudiño – mot spådommene før kampen, overta initiativet utover i kampen. Før siste runde talte Viasats kommentar uavgjort 76–76. I siste runde fikk begge inn flere slag. Etter siste runde var dommerne splittet i avgjørelsen om hvem som hadde fått inn flest poeng. Etter kampen gikk begge bokserne rundt i ringen og jublet for seier. To av dommerne dømte i favør Havnaa, henholdsvis 97–94 og 96–94. Den tredje dommeren noterte seg 96–95 til Gudiño. Hjemmebanefordelen gjorde dermed sitt, for at Havnaa kunne løfte armene for 16. gang i proffkarrieren.

– Det gikk tregt de første rundene. Jeg var sikker på at han sparte seg, og ville at jeg skulle angripe. Jeg skal bare vinne rundene, sa en blodig Havnaa videre.- Dette var uten tvil det tyngste kampen til Havnaa så langt, mente tidligere proffbokser og kommentator Thomas Hansvoll etter kampen.

Muligheter

Forberedelsene til kampen ble for Havnaas del tungt preget av motstanderbyttet samt vektproblemer i innveiingen. Risør-mannen, som skulle ha møtt amerikaneren Al Sands, fikk i stedet servert en energisk og uforutsigbar bokser.

– Jeg har en veldig god slagkraft. Hvis min høyre går rent inn, så er det natta, sa Havnaa i et større intervju med Viasat tre dager før kampen.

Gudiño kom til oppgjøret med en tydelig selvtillit, etter å ha vært med i sju runder mot europamester Lawrence Okolie i London i juli. Okolie ble i oktober europamester i cruiservekt. Selv om Havnaa ikke lyktes med å sende argentineren hjem med en knockout-erfaring rikere, ble kampen likevel et steg videre i karrieren.

– Nå håper jeg andre muligheter åpner seg i løpet av kort tid. Jeg lærte ufattelig mye av denne kampen i dag. Dette var en lærekamp uten å tape, fortsatte Havnaa, som aldri tidligere har vært lenger nede i kjelleren for å holde seiersrekka ren og rank.

Det er ventet at Havnaas neste motstander blir klar på nyåret.

Havnaa har nå vunnet samtlige 16 proffkamper, 13 av dem på knockout.

Artikkeltags