Havnaa-trener slått ned – operert for kjevebrudd

Proffbokser Kai Robin Havnaa (til venstre) med trener Joey Gamache under et besøk i New York høsten 2017. Havnaa må klare seg uten Gamache til stevnet i Arendal i mars.

Proffbokser Kai Robin Havnaa (til venstre) med trener Joey Gamache under et besøk i New York høsten 2017. Havnaa må klare seg uten Gamache til stevnet i Arendal i mars. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Erling Havnå (61) blir Kai Robin Havnaas (29) hovedtrener etter overfallet på Joey Gamache (52).

DEL

Kai Robin Havnaas trener Joey Gamache pådro seg tre kjevebrudd etter å ha blitt slått ned på vei til trening i New York, melder VG.

Havnaa bekrefter overfor avisen at Gamache, som har vært Risør-bokserens trener siden han ble proff høsten 2014, ble kjørt til sykehus, der han gjennomgikk en vellykket operasjon.

Havnaa forbereder seg for tiden til møtet med Rad Rashid i Arendal lørdag 2. mars, men det blir uten Gamache.

– Planen var at han skulle komme hit nå snart. Dette blir min første oppkjøring til kamp uten Joey etter at jeg ble proff, sier Havnaa til VG.

Onkel blir hovedtrener

I stedet blir Erling Havnå hovedtreneren til nevøen. Havnå er allerede en del av Kai Robins apparat, og han var også treneren til Magne Havnaas ferd til verdensmesterbeltet.

– Erling har vært involvert i det høyeste nivået når det gjelder proffboksing, og han har den erfaringen jeg trenger. Han har også veldig lik treningsfilosofi som Joey. Men Joey har også fungert som cutman, så vi er på leting etter det nå, sier Havnaa.

29-åringen fra Hope har aldri lagt skjul på hva Gamache har betydd for ham gjennom proffkarrieren.

– Jeg har stor respekt for boksekarrieren hans, men enda mer for ham som trener og menneske. For det første er han reflektert og er god til å formidle, men han har en forståelse for idrett jeg aldri har sett maken til. Jeg stoler på alt han sier, har han tidligere uttalt til Aust-Agder Blad.

Samarbeid fra New York

Amerikanske Joey Gamache, som selv er tidligere verdensmester, valgte å flytte hjem til New York fra København våren 2017. Da flyttet også Havnaa tilbake til Sørlandet fra den danske hovedstaden.

Havnaa har likevel fortsatt samarbeidet med Gamache gjennom treningsleirer i Arendal, New York og Sundsvall.

Havnaa har vunnet alle 13 proffkampene han har gått, elleve av dem har kommet etter knockout. En tommelskade i september i fjor gjorde at Team Havnaa og promotor Team Sauerland måtte utsette det planlagte stevnet i november.

Artikkeltags