Planlegger tittelkamp på Sørlandet for Havnaa

UBESEIRET: Kai Robin Havnaa (t.v.) har vunnet alle sine tolv proffkamper. Her med trenerne Joey Gamache (midten) og Erling Havnå etter seieren i Arendal i februar.

UBESEIRET: Kai Robin Havnaa (t.v.) har vunnet alle sine tolv proffkamper. Her med trenerne Joey Gamache (midten) og Erling Havnå etter seieren i Arendal i februar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kai Robin Havnaa (29) er trygg på seier mot Frank Blümle (33) på lørdag, men til høsten er han trolig tilbake i Arendal for å gå sin første tittelkamp.

DEL

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet en stund allerede, men Team Sauerland bekrefter onsdag at tyske Frank Blümle venter i ringen i Baden Arena i Offenburg lørdag kveld.

Mer oppsiktsvekkende er det at Havnaas promotørselskap bekrefter at de planlegger et nytt boksestevne i Arendal, og da er det en tittel som står på spill for 29-åringen fra Risør.

– Vi hadde et fantastisk stevne i Sør Amfi i februar, og vi vil gjerne komme tilbake med en enda større og bedre event etter sommeren. Det betyr en vanskeligere test for Kai med en tittel på spill, sier promotør Nisse Sauerland.

– Han må først ta kampen mot Bluemle, og så kan vi starte planleggingen av enda en stort boksekveld i Arendal i det som blir Kais første tittelkamp, fortsetter Sauerland.

– Skal forbli ubeseiret

Havnaa har gått kamper i Danmark, Tyskland og Bulgaria, men i lørdagens Viaplay-sendte kamp er det første gang han møter en hjemmebokser.

– Jeg har visst om denne motstanderen i over én måned. Han er en tøff og god bokser med bra statistikk på 15 seire på 20 kamper. Det er hans hjemmebane, og det er en stor utfordring. Jeg har bokset i mange land, men ikke mot en fra landet jeg bokser i, sier Havnaa til Aust-Agder Blad.

– Det er alltid fordeler rundt det, men dette ser jeg på som en utfordring, og jeg har trent knallhardt for å maksimere sjansen til å vinne. Jeg trener som om hver kamp skulle vært en VM-kamp. Det har vært mange måneder med løping, styrketrening og boksing. Derfor drar jeg ubeseiret og selvsikker til Tyskland på hans hjemmebane. Resultatene mine kommer ikke av seg selv, og slik har jeg tenkt til å fortsette, legger han til.

– Det er en drøm for meg

Havnaa har vunnet samtlige tolv proffkamper, ti av dem på knockout. Han gikk sin forrige kamp mot tsjekkiske Daniel Vencl i starten av februar, der kampen var over allerede i runde to.

Den siste tiden har han vært i Sundsvall for å lade opp til lørdagens kamp sammen med den svenske tungvektsbokseren Otto Wallin og deres felles trener Joey Gamache.

– Det er ingen tvil om at Bluemle er en god bokser. Jeg reiser til hans hjemland og det blir en bra utfordring og enda et steg på veien på toppen. Det er en kamp jeg må vinne for å vise at jeg fortjener en tittelkamp i hjembyen, sier Havnaa i pressemeldingen.

– Det er en drøm for meg å gå tittelkamp i Arendal i neste kamp, sier han.

Hovedkampen i Offenburg lørdag er duellen mellom tyske Arthur Abraham og danske Patrick Nielsen.

Artikkeltags