Proffbokseren fikk bekreftet Havnaas proklamasjon

SPARRINGPARTNERE: Kai Robin Havnaa (til venstre) har hatt besøk av Kent Erik Bådstad i Arendal. Begge trenger sparringstrening før de går sin neste kamp i Sør Amfi neste lørdag.

SPARRINGPARTNERE: Kai Robin Havnaa (til venstre) har hatt besøk av Kent Erik Bådstad i Arendal. Begge trenger sparringstrening før de går sin neste kamp i Sør Amfi neste lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kent Erik Bådstad (31) har fått kjenne hvor klar Kai Robin Havnaa (30) er for sin første tittelkamp neste lørdag.

DEL

Kai Robin Havnaa er inne i siste treningsperiode før han skal ut i ringen i Arendal mot tyske Rad Rashid om den internasjonale IBO-tittelen neste lørdag.

Havnaa hadde nylig proffbokser Kent Erik Bådstad fra Raufoss på besøk i Arendal for flere tøffe sparringsøkter. Han går også i ringen i Sør Amfi i Arendal neste lørdag når han møter ungarske Istvan Orsos i fjerde kamp i proffkarrieren.

– Det var en god sparringsøkt med Kai. Jeg hadde noen fine dager i Arendal med ham og onkelen Erling. Vi hadde mange tøffe runder sammen som jeg tror vil hjelpe både når vi går i ringen neste helg, sier Bådstad.

Skarp Havnaa

Havnaa har vunnet alle sin første 13 proffkamper, elleve av dem på knockout. Kampen mot Rashid blir imidlertid hans første kamp med et belte på spill – og det er den første tittelkampen på norsk jord siden Harald Skog tapte for Victor Galindez i Oslo for 43 år siden.

Bådstad tror Havnaas forutsetninger for å stå igjen med beltet over hodet er svært gode.

– Jeg mener Kai er i sin beste form noensinne. Jeg har aldri sett ham så god før. Han var virkelig skarp i sparringen, og jeg vet at han kommer til å være veldig godt trent og klar for å vinne tittelkampen mot Rashid, sier 31-årige Bådstad.

Dermed at Bådstad fått bekreftet det Havnaa har hevdet flere ganger de siste ukene: At han i sin beste form i karrieren før tittelkampen.

Havnaa skulle gått kampen i Arendal i november i fjor, men et brudd i tommelen gjorde at stevnet ble utsatt på uannonsert tid. Nå kommer det 3. mars – nøyaktig 13 måneder etter at han slo knockout på tsjekkiske Daniel Vencl i Arendal.

Stinn av selvtillit

Flere av Norges mest profilerte boksere skal gå kamper før hovedpersonen i stevnet «The Return of the King» går i ringen.

Bådstad gikk opp i tungvekt tidligere denne måneden og vant på knockout mot finske Gennadi Mentsikainen (27) på hans hjemmebane i Vantaa.

– Det var en veldig viktig seier for meg. Det har gitt meg veldig mye selvtillit og en god følelse før neste kamp, selv om jeg håpet den skulle vare litt lenger, som har tre seirer og ett par på sine fire første proffkamper.

Havnaa har hatt onkel Erling Havnå (61) som hovedtrener før tittelkampen etter overfallet på Joey Gamache (52) i New York.

Artikkeltags