Havnaas motstander er klar: Møter hardtslående «tungvekter»

TILBAKE I ARENDAL: Kai Robin Havnaa skal i starten av mars tilbake til Arendal, hvor han i februar slo knockout på Daniel Vencl.

TILBAKE I ARENDAL: Kai Robin Havnaa skal i starten av mars tilbake til Arendal, hvor han i februar slo knockout på Daniel Vencl. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Han kommer til å være svær, sannsynligvis større enn meg, sier Kai Robin Havnaa (29) om sin neste motstander.

DEL

Kai Robin Havnaa er tilbake i ringen i Sør Amfi i Arendal lørdag 2. mars. Torsdag bekrefter Team Sauerland i en pressemelding at 29-åringen fra Risør møter den 39-årige tyskeren Rad Rashid.

– Jeg er nødt til å være i mitt livs form. Rashid bokset for WBOs EM-tittel i tungvekt i mars, så han kommer til å være svær, sannsynligvis større enn meg. Jeg må være på mitt beste, sier Havnaa.

Havnaa og Rashid møtes imidlertid i cruiservekt, som er Frankfurt-bokserens egentlige vektklasse. Rashid er tidligere tittelholder i WBU, skriver Team Sauerland i pressemeldingen.

– Det er en sterk motstander. Han er erfaren og ser solid ut. Jeg forventer at han kommer med en «all in»-mentalitet. Du aner ikke hva som kommer før du får slagene mot deg, så jeg skal være forberedt på alt, sier Havnaa, som har vunnet 13 av 13 proffkamper, elleve av dem på knockout.

13 knockout-seirer

Rashid står med 16 seirer, 13 av dem på knockout. Han har gått på fire nederlag, senest i tittelkampen mot tyrkiske Ali Eren Demirezen i mars.

I oktober vant han sin foreløpig siste kamp i München mot Michael Klempert, som for øvrig har vunnet kun én av sine 22 kamper.

– Jeg er ikke bekymret for styrken hans, men jeg skal være klar over den. Når du er en stor bokser i cruiservekt, så er alle slagene farlige, men jeg må stole på forsvaret mitt. Jeg har jobbet mye med det, og det er derfor jeg aldri har gått i bakken i mine kamper, sier Havnaa.

– Han må tilbake i ringen

Stevnet skulle opprinnelig vært i midten av november i år, men en tommelskade gjorde at Havnaa måtte legge seg på operasjonsbordet.

Havnaa, som gjorde sin proffdebut i november 2014, gikk sin seneste kamp mot Frank Blümle i Offenburg i slutten av april. Det var hans andre poengseier i karrieren og den første siden debutkampen.

– Kai har gjort alt han har blitt bedt om så langt i karrieren. Siden proffdebuten har vi gradvis funnet motstandere som er bedre, men denne kampen er den første hvor steget opp er stort. Han er nødt til å vise at han hører hjemme her om han skal fortsette utviklingen. Han har talentet og besluttsomheten til å gå langt, men nå må han tilbake i ringen, sier Havnaa-promotor Nisse Sauerland.

Artikkeltags