Klart for nytt Havnaa-stevne i Arendal: – Min største test i karrieren

KNOCKOUT: Kai Robin Havnaa slo knockout på Daniel Vencl i Sør Amfi i starten av februar i år.

KNOCKOUT: Kai Robin Havnaa slo knockout på Daniel Vencl i Sør Amfi i starten av februar i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kai Robin Havnaa (29) er tilbake i ringen i mars.

DEL

Team Sauerland bekrefter i en pressemelding onsdag at Kai Robin Havnaa går sin neste kamp i Sør Amfi i Arendal lørdag 2. mars.

Det tyske promotorselskapet opplyser at de kommer tilbake med motstanderen i løpet av de neste ukene. Det skal være Havnaas første tittelkamp i proffkarrieren.

– Det kommer til å bli den største testen i karrieren min. Det har promotoren min lovet meg, sier Havnaa.

Tilbake for fullt

Stevnet skulle opprinnelig vært i midten av november i år, men en tommelskade gjorde at Havnaa måtte legge seg på operasjonsbordet.

– Jeg er tilbake i full trening nå. Formen er veldig godt. Jeg ønsket ikke å stresse med å komme tilbake. Jeg føler at jeg er på et langt høyere nivå nå enn før, og jeg er klar for en stor kamp, sier Havnaa.

29-åringen fra Risør står med seier i 13 av 13 proffkamper, elleve av dem på knockout. Havnaa bokser i cruiservekt, der hans far Magne Havnaa ble verdensmester i 1992.

– 2019 kommer til å bli mitt år. Tiden er inne for å ta boksingen min til et nytt nivå. Jeg ønsker å møte de beste og jeg ønsker å bli verdensmester. Jeg er klar til å ta et nytt steg, og det starter med kampen i Arendal i mars, sier han.

Uforglemmelig minne

Havnaa vant på knockout mot tsjekkiske Daniel Vencl i starten av februar tidligere i år. Det var med om lag to tusen hjemmesupportere i Sør Amfi.

– Det var en uforglemmelig kveld. Det var en utrolig følelse å gå ut foran alle vennene mine, familie og supportere i Arendal. Jeg fikk hundre prosent støtte forrige gang. Det var det første proffstevnet i Arendal, og folk forteller meg at de gikk gåsehud da jeg gikk i ringen. Mange sa også at det var det beste og mest profesjonelle stevnet som har vært i Norge, sier han.

Havnaa, som gjorde sin proffdebut i november 2014, gikk sin seneste kamp mot Frank Blümle i Offenburg i slutten av april. Det var hans andre poengseier i karrieren og den første siden debutkampen.

– Vi er glade for å komme tilbake til Sør Amfi i Arendal. I løpet av de kommende ukene vil vi annonsere motstanderen, og ingen fans kommer til å bli skuffet. Kai har gjort alt som har blitt krevet av ham så langt i karrieren, men nå er det på tide å ta det til et nytt nivå, sier promotor Nisse Sauerland.

– Hjemmestøtten vil bli viktig i hans tøffeste utfordring i karrieren. Fansen kan også se frem til et stevne med mange kamper, som kommer til å vise det beste av norsk boksing, fortsetter han.

Artikkeltags