Nå skal avishuset selges

Kan bli ditt for 5,2 mill: Solsiden 12, her fotografert fra den hemmelige hagen bak huset,  selges av Raadhuset Eiendom og eiendomsmeglerfullmektig Torstein Johansen. Det er Kai Strats eiendomsselskapsom eier huset i dag.foto: megleren

Kan bli ditt for 5,2 mill: Solsiden 12, her fotografert fra den hemmelige hagen bak huset, selges av Raadhuset Eiendom og eiendomsmeglerfullmektig Torstein Johansen. Det er Kai Strats eiendomsselskapsom eier huset i dag.foto: megleren

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lokalene er rett og slett for store for oss, sier daglig leder og ansvarlig redaktør Linda Helgesen Aslaksen. Nå har huseier Kai Strat lagt ut bygningen for salg. Prislapp? 5,2 millioner.

DEL

Opprinnelig eide Aust-Agder Blad trehuset i tre etasjer med adresse Solsiden 12 selv. Et pålegg fra avisas eiere på begynnelsen av 2000-tallet førte imidlertid til at lokalavisa måtte selge bygget. Kai Strat kjøpte bygningen gjennom sitt eiendomsselskap, og leide den tilbake til avisa, som har holdt til i den siden.

Når leieavtalen går ut i april 2017 velger Aust-Agder Blad A/S å ikke forlenge den.

– Huset er rett og slett blitt for stort for oss. Det er i alt 300 kvadratmeter stort, og vi er i dag fem ansatte. Det sier seg selv at det ikke kan forsvares økonomisk, selv om selskapet til vår store glede gjør det svært godt om dagen, sier Linda Helgesen Aslaksen, som i tillegg til å være avisas redaktør også er daglig leder.

– De fleste avisredaksjoner teller færre hoder i dag enn da huset ble anskaffet på nittitallet. Det skyldes bådeteknologisk utvikling som gjør at produksjonen nå krever svært liten plass, og at alle administrative funksjoner for lengst er sentralistert, opplyser Aslaksen.

AAB gikk derfor ut i markedet for noen uker siden og ba om tilbud fra andre utleiere.

– Det blir nok litt vedmodig og rart at ikke avisa skal ligge på den fantastiske adressen Solsiden 12 lenger, men vi gleder oss til å komme på plass i lokaler som er mer hensiktsmessige for oss. Vi har fått flere henvendelser fra ulike utleiere, og har særlig et par tilbud som kan være interessante. Ingenting er avgjort ennå, sier Aslaksen.

Ifølge salgsprospektet på Solsiden 12 er eiendommen prissatt til 5,2 millioner. Strat har tidligere utviklet tegninger for å bygge leiligheter i huset, som er oppført i 1880.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken