Vanskelig med økonomi? Her er tips til deg som trenger litt hjelp

Bente L. Lindstøl er kunderådgiver hos Østre Agder sparebank i Risør, hun kommer med gode tips til  hvordan du kan holde økonomien din stabil.

Bente L. Lindstøl er kunderådgiver hos Østre Agder sparebank i Risør, hun kommer med gode tips til hvordan du kan holde økonomien din stabil.

Artikkelen er over 1 år gammel

Økonomi kan være et vanskelig tema for mange, spesielt unge mennesker. Vi har snakket med Bente L. Lindstøl i Østre Agder sparebank i Risør, som har mange gode tips på lur.

DEL

Lindstøl er kunderådgiver i Risør, de har også filial på Brokelandsheia i Gjerstad. Hun forteller at det viktigste tipset er å være flink til å spare penger.

–Jeg tror det er viktig å kunne sette av litt, og at man er mer bevisst på hva man bruker pengene sine på, forteller Lindstøl.  

Lindstøl kom også med andre flere og gode tips, her er noen av dem:

  1. BSU. Det er lurt for alle unge og opprette en BSU (Boligsparing for ungdom) slik at du kan spare til den dagen du vil kjøpe din egen bolig.
  2.  Mer bevisst. Vær mer bevisst på hva du bruker pengene dine på. Tenk mer økonomisk, istedenfor at du går ut og spiser med vennen dine hver dag, kan det være lurt å tenke litt over hva du bruker penger på.
  3. Pass på kredittkort. Veldig mange unge har kredittkort, og kortet i seg selv er ikke dårlig. Men du må tenke på at pengene skal betales tilbake, hvis ikke blir det inkasso krav. Ikke bruk mer enn du har!
  4. Viktig å spare. En sparekonto er veldig lurt. Hvis du ikke har klart å spare er det vanskelig å få lån til bolig og bil i fremtiden.
  5. Ha det gøy. Selv om det er viktig å spare er det også bra å kunne hygge seg litt en gang iblant.

Lindstøl sier også at unge generelt i Risør og i Gjerstad, er veldig flinke med økonomien sin.

–Det er veldig lite gjeld blant unge. Mange unge har et kredittkort, men har de ingen inntekt får de ikke utlevert det. Man må være 18 år, sier Lindstøl.

Hun opplever at flere og flere unge kjøper seg bolig i Risør og i Gjerstad.

–Det er noen unge i midten av tjue årene som kjøper seg bolig, som vil si at de har vært flinke til å spare penger, forteller Lindstøl.

Det kan sikkert være et tiltak og dra til banken for å snakke økonomi, men Lindstøl forteller at de har en del unge på besøk.

–Vi får besøk av en del unge mennesker hit lokalt, og de kommer hit for å spør om bolig eller billån. Men også for å opprette BSU eller skaffe seg et kredittkort, sier hun.

–I tillegg tror jeg veldig mange kommer hit for å ha noen å snakke med. Jeg opplever at folk synes det er positivt med en lokalbank, at vi er tilgjengelig og at folk kan komme inn og prate med oss, legger hun til.               

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken