58-åring ble banket opp fredag – tirsdag ble han funnet død

SYNLIGE SKADER: 58-åringen som ble funnet død i egen leilighet i Drangedal tirsdag, ble natt til fredag banket opp og frastjålet mobiltelefonen sin. Flere personer TA har snakket med forteller at den nå avdøde 58-åringen hadde synlige skader etter overfallet fredag.

SYNLIGE SKADER: 58-åringen som ble funnet død i egen leilighet i Drangedal tirsdag, ble natt til fredag banket opp og frastjålet mobiltelefonen sin. Flere personer TA har snakket med forteller at den nå avdøde 58-åringen hadde synlige skader etter overfallet fredag. Foto:

DRANGEDAL: 58-åringen som ble funnet død i egen leilighet i Drangedal tirsdag, ble natt til fredag banket opp og frastjålet mobiltelefonen sin. – Det er ingenting som tyder på at det er en sammenheng, men det må selvfølgelig undersøkes, sier politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt.

DEL

Politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt bekrefter at den 58 år gamle mannen som ble funnet død i Drangedal tirsdag ettermiddag, ble utsatt for vold natt til fredag.

– Det er jo også en grunn til at vi rutinemessig gjør en del undersøkelser i denne saken. Det er ingenting som tyder på at det er en sammenheng (mellom voldsepisoden og dødsfallet), men det må selvfølgelig undersøkes, sier Ytterbø, om saken som de karakteriserer som et mistenkelig dødsfall.

– Fikk bekymringsmelding

Det var natt til fredag at 58-åringen ble oppsøkt av to personer. Han ble banket og frastjålet mobiltelefonen sin. 58-åringen ble hentet av ambulanse og måtte få behandling på sykehus. Sør-Øst politidistrikt meldte om voldsepisoden på Twitter, og i meldinga sto det at det hadde kommet noen hjem til 58-åringen og slått ham. Det sto også at det muligens var to gjerningspersoner som forsvant fra stedet.

58-åringen skal ha blitt observert i bygda på lørdag, og TA har fått opplyst fra flere kilder at 58-åringen da hadde synlige skader i ansiktet.

Foto:

Ytterbø sier at de ikke har noen konkrete mistenkte etter voldsepisoden, som skjedde på et tidspunkt da få personer er ute.

Årsaken til at politiet dro til 58-åringens leilighet tirsdag ettermiddag, var at politiet hadde fått ei bekymringsmelding fra en slektning som ikke fikk tak i 58-åringen.

– Vi dro ut og der fant vi jo denne mannen død. Vi har ikke noen klar dødsårsak og han er sendt til obduksjon. Krimteknikere har vært i leiligheten, og vi snakker også med naboer, sier Ytterbø.

Var utstyrt med skjold

Politiet jobber også med å kartlegge når 58-åringen sist var i live, blant annet ved å kartlegge bevegelsene hans og bruk av pc og mobil.

– Det er viktig å kunne stadfeste når døden inntraff. Vi er ganske mange som jobber med forskjellige ting i etterforskninga av denne saken, sier Ytterbø.

Etter hva TA erfarer så var 58-åringen kjent av politiet fra tidligere, og en nabo forteller at politiet også tidligere har vært hjemme hos 58-åringen. Da politiet gikk inn i leiligheten tirsdag ved 16.30-tida, var de blant annet utstyrt med skjold.

– Det så ut som om de skulle gå til aksjon, sier naboen.

Artikkeltags