Helse-forundring

Tore Nyberg

Tore Nyberg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har med forundring lest den pågående debatten i lokalavisen om fremtidig beliggenhet av helsehuset. Det virker som om det her er en sak med altfor lite informasjon ut til oss som bor i kommunen og som blir brukere av stedet i fremtiden. Et godt eksempel må vel være rådmannens svar på første innlegg fra Yngve Tørrestad. Det rådmannen sa ga stort sett ikke svar på noe som helst.

Det virker som om det der ute i befolkningen er stor uenighet om prosjektet, noe som kan skyldes lite kjennskap til det samme, eller at det råder en følelse av at denne saken i realiteten ikke er noen optimal løsning for byens behov.


- Prestisje

Så rådmann: Kom med en vel fundert begrunnelse for vedtaket i bystyret, en begrunnelse som bør gi svar på følgende:

Gir Tjenna-løsningen fordeler fremfor EB-bygget i Caspersens vei? Tenk over hvor folk bor hen i denne byen? Tenk på parkeringen, skal ansatte i senteret få fri parkering? Skal det bli gratis parkering for brukere av stedet? Hva med den avsatte parkeringsplassen for bobiler? Og så, hva har du å si om fortetting av det eneste grøntområde i sentrum?

Hva er dette beregnet å koste? Kan vi få en sammenligning på økonomien mellom bygging på Tjenna og EB-bygget? En beregning av kostnadene bør vel også ta hensyn til bl.a. grunnforholdene. Vil dette reelt bli med i beregningene, eller får vi et overslag som ligger langt under hva sluttregningen vil vise?

Det pågår for tiden en aksjon for å få bystyret til å stoppe planene om bygging på Tjenna. Blir denne en realitet, må våre politikere legge all prestisje til side og se på realiteten i saken. Ingen er tjent med at befolkningens ønsker blir satt til side i beslutningsprosessen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken