Helsehusplanene gjør mange veldig opprørte

Arild Mathisen

Arild Mathisen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerStå på Reidun! Det er så mange som er enig med deg, og jeg er en av de.

Skissen som er vist i AAB noen ganger, viser med all tydelighet hvor galt det er å plassere en slik koloss inntil det bygget som står der i dag. Kontrastene blir nærmest vulgære, og et slikt stort bygg vil fremstå som svært dominerende og ruvende. Det vil også oppfattes som et klart fremmedelement i tilknytning til Tjenna med dens verneverdige bebyggelse.

Til trotts for de svært uavklarte grunnforholdene og de høyst usikre kostnadene, kjøres det videre med prosjektet.

 

- Kunstig argument

Det har hele tiden vært argumentert med betydningen av en løsning i sentrum, hvor det er gangavstand og for å styrke handelsnæringen. Å tro at et slikt samordnet helsehus vil styrke sentrum er et kunstig argument. Et nytt helsehus skal betjene HELE kommunen og ikke bare de få som bor i gangavstand til bygget. De aller fleste kommer til helsehuset i egen bil, i drosje eller med bekjente. DET betyr at bygget krever mye parkering.

Det er urimelig å tru at de som besøker helsehuset vil ta seg en «handlerunde» i etterkant.

Det er svært uklokt å satse på en slik vanskelig og uforutsigbar tomt. Det er også svært uklokt å bygge ned det åpne by- og parkområdet som vi har. Byen trenger et slikt åpent parkmessig område til sommerlige aktiviteter

 

Rutebilbygget

For meg er det beste alternativet å gjenoppta forhandlinger om en løsning i Kragsgata 48. Med en løsning der vil få parkering, forretninger og leiligheter, samt at vi får bebygd et stort åpent område og vi får en fin «velkomst» inn til byen. Det vil også være enklere for kommunen å være leietaker enn huseier. Dette ved at kommunen ikke øker vedlikeholdsbudsjettet i forhold til ny bygningsmasse.

Dersom nye forhandlinger om Kragsgata 48 ikke skulle lykkes, er «EB-bygget» godt alternativ nr. 2. Sentrum er jo mer enn 500 meter målt fra Torvet.

Avslutningsvis kan jeg ikke unnlate et lite spark til rådmannen: Hvorfor er han så ivrig med å samle helsetjenestene under samme tak, når han samtidig ønsker å spre kommuneadministrasjonen utover hele byen????

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags