Det var fredag 1. januar at en Tesla til lading i hurtigladestasjonen på Brokelandsheia i Gjerstad tok fyr. Elbilen brant helt ut, og siden har ladestasjonen vært stengt som følge av undersøkelser på stedet.

Inntil nå.

For til Agderposten sier avdelingsdirektør i Statens Havarikommisjon for transport, Rolf Mellum, at de har valgt å avslutte jobben uten å avlegge rapport.

Politiet har også frigitt ladestasjonen hvor bilen tok fyr. Kriminalteknikerne har imidlertid ikke levert sin rapport, skriver Agderposten.

Politistasjonssjef ved Risør politistasjon, Odd Holum, sier til avisa at de ikke vil foreta flere undersøkelser. Grunnen er at det etter alt å dømme ikke er noe kriminelt som ligger bak. Han sier også at det meste tyder på at brannen startet i bilen, ikke i ladestasjonen.

Det er eiere av Tesla Model S som har gratis tilgang til hurtigladestasjonene. Ladestasjonen på Brokelandsheia er den eneste ved europaveien mellom Porsgrunn og Lyngdal. Den er bare en av to i Aust-Agder, der den andre ligger i Bygland.