- Mer seriøse utstillere nå

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Rune Hagestrand lover et bredt utvalg med utstillere når Brokelandsheiadagene arrangeres første helgen i september. For mat, tivoli, underholdning, kvalitetsprodukter og dilldall går hånd i hånd tre dager til ende. Hagestrand merker imidlertid at det er en endring blant utstillerne.

– Det er flere og flere bedrifter som er med, og også blant dem som reiser rundt er det flere seriøse aktører. Jeg vet ikke om folk flest tenker så mye over det, men det betyr mye for meg. Likevel blir det mye rart også, for vi nekter jo ingen, sier Hagestrand.

Nye utfordringer

190 utstillere har tinget plass så langt, men når markedet starter regner Hagestrand med at tallet er på rundt 200. Dette er et tall på det jevne for arrangementet, men gir i år noen ekstra utfordringer.

– Med ny infrastruktur og alt det fører med seg, blir det noen utfordringer. Veikanter, hjørner, busker og slikt gjør det vanskeligere å plassere utstillerne, men vi klarer det på et vis. Siden vi nå har en ny tilførselsvei blir det ingen utstillere utenfor Eurospar i år. Der blir det bare parkering. Så husflid og håndverk har vi flyttet bort til Lyngrillen. Det handler blant annet om sikkerhet.

En nyvinning i fjor som ga mersmak for både publikum og arrangør, var det store matmarkedet. Det kommer i år også.

– Brokelandsheiadagene blir et matmekka hvor i hvert fall 50 stands har noe med mat å gjøre. Så det er ingen grunn til å ta med seg niste her.

Til værs og utfordrende

Som vanlig kommer det tivoli, og etter fjorårets kritikk har Hagestrand endret opplegget.

– Den har vi tatt tak i og gjort endringer. I tillegg kom ikke det vi ble lovet i fjor, men denne gangen kommer Lunds tivoli med sin største avdeling.

Fra scenen gjentas stuntet med skal – skal ikke.

– Jeg har ikke helt falt ned på hvilken idé jeg skal bruke. Det blir noe alle vil overleve, men samtidig noe jeg tviler på at folk har gjort før.

Nattarbeid

For Hagestrand er de ukene vi er inne i de mest travle i løpet av hele året. Og man kan lure på om det er tid til overs til å drive valgkamp som ordførerkandidat for Høyre i Gjerstad.

– Det er få velgere tilgjengelig midt på natta, og Brokelandsheiadagene er nattarbeid. Samtidig tror jeg ikke arrangementet er noen dårlig valgkamp. Jeg er opptatt av at ting skal skje noe i bygda hvor vi bor, og det er faktisk de som sier at de i hvert fall ikke stemmer om jeg legger ned Brokelandsheiadagene, avslutter Rune Hagestrand.

Artikkeltags