Abiliabygget blir til leiligheter

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Jeg ønsker å tilrettelegge for det nyeste innen velferdsteknologi, der kjøperne selv kan installere hjelpemidler etter behov, forteller eier Dag Hødnebø.

Industribygningen i Buvikveien der Abilia har holdt til i en årrekke, står nå tom og klar for å strippes ned og kles i moderne drakt. Bygningskroppen skal beholdes, men fasaden og vinduene skiftes, og bygget seksjoneres ut til ti gjennomgående leiligheter, alle med boplikt.

– Dette skal være et kompleks der folk er trygge på at de har naboer som er der gjennom hele året, sier Hødnebø. Han viser frem tegninger av en stilren fasade med grøntområder og terrasser. Nå venter han på endelig klarsignal fra kommunen, salgsplakaten kom opp på bygget allerede i slutten av forrige uke.

Annen målgruppe

– Målet er å selge fem leiligheter før byggestart, men jeg vurderer å realisere dette uavhengig av forhåndssalg, sier Hødnebø.

Han mener prosjektet skiller seg fra de planlagte leilighetene på Holmen og i Flisvika både fordi de ligger nærmere frem i tid, og fordi han kun skal satse på helårsboliger.

– Ettersom vi skal beholde bygningskroppen, vil byggeperioden bli betydelig kortere enn ellers. Planen er at alt skal stå ferdig i løpet av juli neste år, sier han.

Både han og megler Jan Terje Halvorsen har allerede mottatt konkrete henvendelser fra folk som er interesserte i å flytte fra enebolig i området, til mer tilrettelagte livsløpsleiligheter.

- Det blir et toppmoderne bygg, der det legges til rette for den teknologien som blir en del av fremtidens helsetilbud. Jeg har vært i dialog med kommunen, men de hadde bundet opp alt av midler til slike formål, så dette er noe jeg gjør på eget initativ, sier Hødnebø. Entreprenøren som skal stå for arbeidet er Lindal Hus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken