Starter Buvika velforening

VIL HA FORANDRING: Kåre Karlsen er sammen med to andre beboere i Buvikveien, i gang med å opprette en ny velforening. Arkivfoto: Hans Petter Bjerva

VIL HA FORANDRING: Kåre Karlsen er sammen med to andre beboere i Buvikveien, i gang med å opprette en ny velforening. Arkivfoto: Hans Petter Bjerva

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Beboere i Buvika har sett seg lei på at deres område er betraktelig dårligere vedlikeholdt og mer forsøplet enn andre kystnære steder.

DEL

Om man sammenligner Buvika med Sagjordet eller Kastellet er det helt klart at Buvika har seilt akterut på alle mulige måter. Det mener beboeren Kåre Karlsen.

– Kanskje har ikke vi fra Buvika vært flinke nok til å være i kontakt med kommunen, og snakke med én stemme, sier Karlsen.

– Ikke mye som skal til

Han påpeker samtidig at da de store bryggene ble lagt ut av kommunen, ga de lovnader om å blant annet sette opp murer og asfaltere, slik at området ble pent.

– Det var jo ikke direkte populært å skulle få en så stor brygge her. Men i dag ser det helt likt ut som da de ble satt opp, sier Karlsen.

Nå er han, Bernhard Bertelsen og Joakim Halvorsen i gang med å state opp en ny velforening for Buvika. De håper å få på plass et styre i løpet av tidlig høst i år.

– Vi vil starte opp igjen Buvika vel, slik vi hadde på 90-tallet. Tar man området fra Hødnebøbygget til båthavna, er det ikke mye som skal til før det vil bli mye finere enn det er nå, sier Kåre Karlsen.

Voldsom sommerparkering

Han forteller at de håper på en god kommunikasjon med kommunen om hvordan man kan forbedre området, og at de er ute etter løsninger.

– Vi ønsker å stelle i stand en helt enkel badeplass, og holde orden slik at dette strøket blir litt bedre, sier Karlsen.

Sommerparkeringen er også et punkt på programmet.

– Nå har vi en voldsom sommerparkering, uten kontroll. Det går det kanskje an å organisere på en litt annen måte, sier Karlsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken