Cecilie (16) tok poeng i debuten i norgescupen

POENGSANKER: Cecilie Wasler Fone gikk sine første renn i norgescupen i helgen.

POENGSANKER: Cecilie Wasler Fone gikk sine første renn i norgescupen i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Cecilie Wasler Fone (16) fra Gjerstad fikk med seg poeng i alle tre rennene hun gikk i norgescupen og NM på Åsen i helgen.

DEL

Langrennsløper Cecilie Wasler Fone gikk sine første renn i norgescupen i helgen. Hun åpnet med en 50. plass på fredagens fem-kilometer klassisk, der hun var drøyt to minutter etter vinneren i 17-årsklassen.

Gjersdølingen fulgte opp med en 36. plass på NM-sprinten lørdag. Hun røk ut av prologen med snaut 14 sekunder bak bestetiden og med bare seks tideler (!) bak en den siste plassen som ville gitt en kvartfinaleplass.

På søndagens avsluttende fristilsrenn på fem kilometer gikk Fone inn til en 40. plass, snaut halvannet minutt bak vinneren. Rennet var norgescup.

Tok 27 NC-poeng

Det deltok i gjennomsnitt over hundre deltakere i 17-årsklassen i hvert renn, som var en del av den andre runden i norgescupen for junior. Fone sanket med seg poeng fra alle tre helgens renn, totalt 27.

– Jeg er veldig fornøyd med å ta poeng i alle tre NC-rennene. Det var litt surt kun å være 0,6 sekunder for å komme til kvartfinale i sprinten, sier Fone til Aust-Agder Blad.

Fone, som er elev ved Hovden Skigymnas, sto over åpningen av norgescupen på Konnerud forrige måned. I slutten av mars går de siste rennene i norgescupen på Lygna, samtidig og på samme sted som seniorene skal kjempe om de siste NM-medaljene.

Storebror Erlend Wasler Fone (19) gikk NM-sprinten i 19-20-årsklassen, der han røk ut med en 151. plass i prologen. Det var nesten 21 sekunder bak bestetid. Det deltok totalt 209 løpere i klassen.

Klasseseier av Årseth

Det var også en rekke lokale løpere som gikk Vindfjelløpet, som går over 41 kilometer fra Viddaseter til Svarstad i Vestfold. Trond Årseth fra Gjerstad gikk til topps i 66-70-årsklassen. Årseth gikk på 2.34.11 og vant søndagens turrenn med over to minutter ned til nærmeste konkurrent i klassen med ti løpere.

Tiril Mathisen fra Risør gikk i kvinnenes 26-30-årsklasse, der hun la seg på en tredjeplass med tiden 3.05.33. Det var nesten åtte minutter opp til klassevinneren for Mathisen, som totalt ble nummer 24 av 48 kvinner.

I 56-60-årsklassen gikk Roy Arild Johannessen fra Risør inn til åttendeplass med tiden 2.29.30, mens Erik Mathisen fra Risør fulgte på plassen etter på tiden 2.33.17. Mads Henrik Sandnes fra Hope IL ble nummer 15 i 51-55-årsklassen med tiden 2.27.35, mens klubbkamerat Lars Tore Mesel ble nummer 27 i 46-50-årsklassen med tiden 2.35.25.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken