Cruiseskip besøker Risør

IKKE GRATIS: Prisene for å være med på den 15 dager lange turen starter på nesten 115.000 kroner. Ett av stoppene på den nye ruten er i Risør.

IKKE GRATIS: Prisene for å være med på den 15 dager lange turen starter på nesten 115.000 kroner. Ett av stoppene på den nye ruten er i Risør. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

National Geographic Orion tar med passasjerer til steder cruiseskip vanligvis ikke seiler. Nå er Risør ett av stoppestedene på ny rute.

DEL

Onsdag morgen la cruiseskipet National Geographic Orion seg til å Dampskipsbrygga i Risør. Skipet er det nyeste til National Geographic, og ifølge skipets hjemmesider reiser det til mer avsidesliggende steder enn mange andre cruiseskip.

Mange av cruiseturistene ble onsdag formiddag tatt med av John Thomas Axelsen på vektervandring i Risørs historiske sentrum.

National Geographic Orion er en del av det New York City-baserte rederiet Lindblad Expeditions.

102 gjester

National Geographic Orion er 103 meter lang, 14 meter bred og har fem dekk. Skipet har plass til 102 gjester fordelt på 53 lugarer. Fellesområdene inkluderer blant annet utendørskafé, solterrasse, bibliotek, butikk, basseng og spa, står det på skipets hjemmesider.

Cruiseskipet startet turen fra Bergen, og Risør-besøket er på dag nummer fire på reisen som skal ende i Tallinn etter 15 dager. Denne ruten er ny, ifølge skipets hjemmesider. Dermed vil trolig Risør få flere besøk av skipet i tiden som kommer.

Skipet drar vidre til Oslo i løpet av onsdagen, får Aust-Agder Blad opplyst.

Kostbart

Det er imidlertid ingen billig reise, for prisene starter på $13.580, eller 114.486 kroner etter dagens kurs.

National Geographic Orion besøker Bergen, Hardangerfjorden, Hirda, Risør og Oslo i Norge, før turen går til svenske Väderöarna, danske Skagen, København, Christiansø, svenske Gotland, Stockholm og Åland i Finland. Turen avsluttes som nevnt den estiske hovedstaden Tallinn.

Artikkeltags