Nye Veier vet ikke hvor stor andel som skal finansieres med bompenger, men med dagens politikk blir den høy

Knut Henning Thygesen (Rødt).

Knut Henning Thygesen (Rødt).

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rødt og Knut Henning Thygesen om E 18.

DEL

Den nye veien som skal bygges fra Dørdal i Kragerø til Grimstad er lagt ut på høring med svarfrist 14.12.18.

Veistrekningen gjennom østregionen, fra Kragerø til Tvedestrand, får en stipulert prislapp på anslagsvis seksten tusen millioner, og vil være den største investeringen i regionen noensinne om det bygges firefelter.

Blir en høy andel bompenger

Utbygger Nye Veier vet ikke hvor stor andel som skal betales med bompenger. Men med dagens samferdselspolitikk blir den høy. Strekningen det er snakk om er den minst trafikkerte mellom Oslo og Kristiansand og store deler av den har en nesten flunkende ny, rett vei med trefelts forbikjøring.

I lange tider har nytt Vinterkjærkryss og strekningen fra Vinterkjær til Grenstøl hatt behov for utbedring, og i 2013 lagde Statens vegvesen en plan for strekningen med trefelts forbikjøringsfelt med midtdeler også her.

Rødt vil gjerne minne enkeltpersoner og organisasjoner om at fristen for å uttale seg om høringen går ut om kort tid og oppfordre til innspill. Alle kan sende inn synspunkter, en setning eller lengre utgreiinger.

Send inn innspill

Utbyggingen vil ha stor innvirkning ikke bare økonomisk, men også for økt energiforbruk og forurensing med høyere fart, naturødeleggelser, sikkerhet, næringsliv, distriktsutvikling og lokal kommunikasjon.

Grunnleggende spørsmål er om det er behov for firefelter på en strekning med så lite trafikk, hvor krysset ned til regionens tettest befolkede område skal ligge og hvordan utformingen skal være, hvor mye kjøretid som spares, hvor naturødeleggende en ny trase vil være og hva valgene betyr for Brokelandsheia og industriområdet på Akland.

Rødt skal behandle høringen på mandag og er takknemlige for gode forslag. Mer informasjon om høringen finner du ved å Google «Risør Rødt no.» «Medvirkningsportalen E18 Nye Veier» eller søke på «Nye Veier» på Risør kommunes nettsted. Da kan du sende inn hva du mener rett inn fra datamaskinen din.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken