Hvis redaksjonen mangler slik kompetanse, vil jeg anbefale at den skaffer seg det

Nils Vibe kommenterer Aust-Agder Blads dekning av kunstutstillinger.

Nils Vibe kommenterer Aust-Agder Blads dekning av kunstutstillinger.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nils Vibe skriver at Aust-Agder Blad bør få seg kunstanmeldere.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Det ligger ikke i vår natur å anmelde kunstutstillinger. Det har vi rett og slett ikke kompetanse til, og ville etter min mening havne på utsiden av vårt oppdrag som lokalavis», uttaler AABs redaktør til avisas journalist som kommentar til Ole Morten Rokvams påpeking av at avisa verken skriver om eller anmelder utstillinger.

Hvis redaksjonen mangler slik kompetanse, vil jeg anbefale at den skaffer seg den, slik det er gjort for kultur- og fritidsområdet sport.

Der har avisa tydeligvis kompetanse siden dette feltet får grundig dekning i hver utgave. I våre videreutdanningstider finnes det gode kurs for det meste.

Og hvorfor havner anmeldelser av kunstutstillinger «på utsiden av vårt oppdrag som lokalavis», mens referater fra idrettsarrangementer er innafor?

Ikke et vondt ord om idretten, jeg er oppdratt med et utvidet kulturbegrep, men det tar seg underlig ut når idretten er innafor mens kunstutstillinger ikke er det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken