Jeg er stolt og glad for at vi i Risør kommune tilbyr våre eldre god, sunn og lokalprodusert mat

Ole Henrik Grønn er stolt av kommunens mat til de eldre.

Ole Henrik Grønn er stolt av kommunens mat til de eldre.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hos oss brukes det fløte og de eldre får noe til kaffen hver dag, skriver komitéleder Ole Henrik Grønn (Ap) i et leserinnlegg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne høsten har debatten rast rundt om i landet vårt om mat til eldre i og utenfor sykehjem. Mange steder kommer det frem at maten både er masseprodusert, fraktes langveisfra og smaker dårlig.

Jeg er derfor både stolt og glad over at vi i Risør kommune tilbyr våre eldre god, sunn og lokalprodusert mat fra kjøkkenet vårt på Frydenborgsenteret.

Fløte og noe til kaffen

Risør har i motsetning til mange andre kommuner valgt å beholde og satse på matlaging der de eldre bor. Maten som lages og serveres lages med omsorg og fagkunnskap av våre dyktige ansatte som legger sin ære i å servere næringsrike, varierte og smaksrike både hoved- og mellommåltider.

Hos oss brukes det fløte og de eldre får noe til kaffen hver dag. Da mange eldre kan oppleve å få i seg for lite næringsstoffer og mat så serveres det næringstettet varm lunsj hver dag, som er tilsatt ekstra fett, proteiner og vitaminer.

 I tillegg er jeg stolt over at man i avdelingene for demente også arranger matgrupper hvor de eldre kan delta både i forberedelser, matlaging og tildekking av border. Ett glass vin eller likør serveres også av og til for de som ønsker dette.

Når man blir eldre opplever mange at matlysten reduseres noe, desto mer viktig er det at maten både ser appetittvekkende ut og at den smaker godt. Som politiker er jeg opptatt av å være i dialog med både brukere og pårørende av våre tjenester og tilbakemeldingene vedrørende maten som serveres er særdeles god.

Fortjener gode tjenester

Noe annet som er viktig for eldre er det gode selskapet rundt måltidet. Dette skapes på den enkelte avdeling, men i tillegg er det mulig for den enkelte eldre å ta imot besøk av pårørende og bekjente i den trivelige kantinen. Her kan de besøkende kjøpe den samme gode maten til en fornuftig pris, mens beboeren får servert sitt måltid her fremfor i avdelingen.

I mange kommuner som opplever jeg at politikerne vet lite om kvalitet og tilbud, slik er det ikke i Risør. Når politikerne i vår kommune serveres mat under møter spiser vi mat fra samme kjøkken som våre brukere, dette gjør at vi har god kjennskap til kvaliteten som leveres.

Kjøkkenet på Frydenborgsenteret lager mat både for beboere på sykehjemmet, men også til hjemmeboende i vår kommune. Dette er et godt alternativ for de som ikke lengre er i stand til å stå for matlagingen, men som allikevel ønsker å bo hjemme og spise god hjemmelaget mat. I tillegg vet jeg at mange setter pris på besøket de får når maten bringes hjem til de.

Våre eldre innbyggere fortjener gode tjenester og derfor er jeg glad for at vi i vår kommune stolt kan tilby god og variert mat til våre innbyggere. Jeg ønsker de ansatte lykke til i arbeidet med å vidreutvikle et allerede godt kvalitetskjøkken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken