– Jeg er skuffet over Risørs og landets politiske valg

SKUFFET: Innsender Ingvild Hauglid.

SKUFFET: Innsender Ingvild Hauglid. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger

(Ta til betraktning at jeg ikke er en person med informasjon om hva hvert eneste parti har gjort og gjør, men at dette er mine tanker om valget. Ikke bry dere mer, for deres mening teller like mye som min. De neste fire årene: ingenting for Erna.)

Nå merker jeg irritasjonen over å ikke ha satt meg mer inn i politikken for å kunne forsvare mine ønsker om en ny regjering. Jeg er skuffet og lei over å se at eldre stemmer av «tradisjon» eller uvitenhet, eller rett og slett bare stahet. Jeg kjenner irritasjonen tar til når jeg ser hva risørfolk har stemt, og legger sammen irritasjonen over å vite hvor konservative de er. Dere ønsker ikke forandring, til tross for at forandringer fryder, og kanskje er akkurat det dere trenger.

Jeg syns tankegangen deres om å holde deres politiske standpunkt «hemmelig», er en unnskyldning for de rike, mektige og uvitende for at dere ikke egentlig vil stå for det dere mener. Står du med Erna om å kutte skatten på rike, og er en rikmanns-kar uten barn selv, ja da står du for det. Ikke vri deg unna for ikke å måtte forklare for din venninne som er alenemor og syk, at regjeringen skal knuse hennes håp om å få LITT bedre tilrettelegging.

Deres tanker SKAL ikke, og BURDE ikke være hemmelige. Vi vet at sørlendinger er konservative og ikke ønsker forandring, jeg sier det igjen. Enten vil dere ikke se, eller så ser dere ikke hva dere egentlig stemmer på, når AP, Høyre og FRP står høyest og mektigst i kommunen vår. Vil dere alt disse vil? Vil du ha Erna i fire år til? Vil du gjøre det enkelt for de rike, og vanskelig for oss vanlige?

Se på Amerika og Russland. De er to ekstremtilfeller, men Amerika gjør det ikke noe bedre enn Russland. Legg merke til at Amerika legger opp til sin egen undergang. Mottoet deres er blitt «hver mann redder seg selv». Norge nærmer seg heller mot et demokrati som ikke kan støtte seg selv, og jeg vil ikke stå for dette.

Jeg oppsummerer med at jeg er skuffet over Risørs (og landet generelt) politiske valg. Jeg trodde vi visste bedre.

Og skal du starte en diskusjon fordi jeg har tråkket deg på tærne, så trekker du heller pusten dypt, og les videre.

Artikkeltags