Gjelden tar kvelertak på driften

(illustrasjonsbilde)

(illustrasjonsbilde) Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette leserinnlegget av Viktor Hauge kom ikke med i vår lørdagsavis, og publiseres derfor direkte på nett.

Risør har de siste valgperiodene opplevd en veldig investeringstakt, dette har gitt oss nye flotte skoler, oppgradert kulturhus, nye flotte barnehager, flotte gater o.s.v. Og det er selvsagt bra, vi trenger det, men det har også gitt oss en skyhøy gjeld. En gjeld som tar kvelertak på kommunens driftsbudsjett, hva hjelper det med flotte bygninger hvis vi ikke har råd til å fylle dem med innhold?

Hver million kommunen låner til investeringer fører til en reduksjon i driftsbudsjettet på 60 tusen.

Dette så vi i Senterpartiet og allerede i forrige valgperiode (for 5 år siden) foreslo vi å innføre en begrensning på hvor mye kommunen skulle ta opp i lån pr. År (handlingsregelen for investeringer). To ganger fremmet vi dette forslaget og ble nedstemt begge gangene uten noen støtte fra de andre partiene. For 4 år siden gjentok vi forslaget, og denne gangen ble det vedtatt.

Takket være denne handlingsregelen har kommunen nå redusert investeringstakten slik at vi fra og med neste år har håp om å redusere gjelden, og dermed bedre handlingsrommet i driftsbudsjettet. Det går sakte, men det går riktig vei takket være Senterpartiets vilje til å se lengre fram i tid enn bare en valgperiode, til beste for kommunen og kommende generasjoner!

Senterpartiet tar ansvar!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken