Det blir 8. mai-markering i Risør - for de få

KOMMER IKKE: Marinemusikken, som vanligvis har stilt opp mangetallige, kommer med to musikere til morgendagens markering av frigjøring- og veterandagen i Risør, som nå blir en liten, koronabasert, markering.

KOMMER IKKE: Marinemusikken, som vanligvis har stilt opp mangetallige, kommer med to musikere til morgendagens markering av frigjøring- og veterandagen i Risør, som nå blir en liten, koronabasert, markering. Foto:

Koronasituasjonen setter som kjent alt i spill - men i formiddag ble det klart at det blir 8. mai-markering i Risør i år - den såkalte frigjørings- og veteran-dagen.

DEL

– Jeg vet fristen er kort, men gruppestørrelser og kriterier for slike arrangementer er forsatt noe uklar, sier Per Kr. Lunden i en e-post som er sendt ut fra kommunen.

Han sier ting forsatt er uklart, og at endringer kan komme i siste liten.

– Det kan komme en liberalisering av reglene i ettermiddag, men vi følger etter instruks fra Regjeringen og Forsvaret de regler som gjelder nå og i morgen, 8. mai.

– Fra og med i morgen kan vi ha offentlige arrangement med maksimum 50 deltakere, som må stå i minst en meters avstand, med unntak av de som bor sammen i nær familie. Folk som er syke skal ikke delta i slike samlinger og folk i risikogrupper må også strengt vurdere deltakelse, skriver han.

Men ut fra det perspektivet, inviterer han nå veteraner til å delta på markeringen på Solsiden.

– Ut fra dette vil vi invitere veteraner fra internasjonale operasjoner og deres nære familien til en enkel minnestund ved minnestøtten på Solsiden i morgen 8. mai klokken 10.30-11.00. Jeg holder en tale og legger ned krans ved minnestøtten. Marinemusikken er representert ved to musikere. Det blir etter instruks fra Forsvaret denne gang ikke delt ut medaljer eller annen heder til veteraner, skriver han.

– Vi satser imidlertid nå på en kort minnemarkering for inviterte veteraner og familier og en web-sending som er åpen for alle. Men det viktigste er at vi ikke har en markering som gir korona-smittespredning eller fører til at noen i utsatte grupper blir syke, avslutter han, og etterlyser tilbakemelding fra miljøet på hvem som kan tenke seg å komme, med et makstak på 50 personer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken