– Det ville være meget uheldig for Risør kommune nå, om rådmannens åremål ikke skulle forlenges

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fagforbundet organiserer rundt 300 medlemmer i Risør kommune, innenfor alle områder. I min rolle som hovedtillitsvalgt (HTV) i Fagforbundet har jeg stor tillit til vår rådmann Trond Aslaksen. Han er en inkluderende rådmann og vi har et godt partssamarbeid. Det har jeg også de andre HTV med meg i å mene. Fra Trond Aslaksen startet som rådmann har han vært veldig på at tillitsvalgte skal være med i de arenaer som ledere er, på tross av at kanskje ikke alle ledere ute i enhetene var enige i det.

Vi har månedlige møter med rådmannen, hvor vi tar opp ting og gir hverandre gjensidig informasjon. Rådmannen har også inkludert HTV i sine utvida ledermøter, lederopplæring og samlinger. Noe som er med på å styrke et godt partssamarbeid. Kommunen er nå inne i en vanskelig periode økonomisk, og rådmannen har laget en veldig god plan for hvordan dette kan jobbes med videre – balanse 24. Her er tillitsvalgte inkludert i alle grupper. Det ville være meget uheldig for Risør kommune nå, om rådmannens åremål ikke skulle forlenges.

Vil også si noen kommentarer om rådmannen stab, som består av dyktige folk: Kommunalsjef Søs Nysted, som jeg gjennom mitt arbeid som HTV har lært å kjenne som en dyktig, ryddig og med stor arbeidskapasitet. Kommunalsjef Kamilla Solheim, er jo forholdsvis ny, men gjenspeiles også å gi god informasjon, lytter og ønske om å ha tillitsvalgte med på laget. Kommunalsjef Per Christian Andersen ser nytenkning, tenker langsiktig og har god kompetanse for sitt område. Vil også si at vi har en rådmann som er nytenkende, det er ikke alltid man er enig, men er det ikke det man skal bli innimellom – utfordret? Er det ikke det som får oss alle til å tenke nytt, eller tenke om vi er fornøyd med det en har? Det er ikke alltid en er enig, men det er jo slik arbeidslivet er, man sitter på hver sin side av bordet. Det har vi jo lover og avtaleverket til å regulere. Det handler først og fremst om god kommunikasjon og respekt. Og det har vi.

Det er viktig at en her ser det store bilde av ansatte og tjenestene kommunen leverer og la en god leder få fortsette sitt åremål. Vi er alle mennesker og ikke en ting. Og vi gjør alle feil innimellom. Det er slik vi mennesker er, og som vi lærer av. Og Risør kommune trenger virkelig kontinuitet, erfaring og kompetanse mer enn noen gang nå.

Bente Trulsvik
Hovedtillitsvalgt Fagforbundet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken