Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er absolutt ikke tida for shopping- og koseturer til Arendal

Ordførerne i Gjerstad og Risør har klar oppfordring til befolkningen; ikke dra til Arendal og øvrige byer nedover med mindre det er helt nødvendig.

Begge politiske ledere har sendt ut melding til befolkningen med en helt klar beskjed; hold dere i ro, nå.

– Smittesituasjonen i Norge er stigende og det britiske muterte viruset er i ferd med å ta over. Vi vet at dette smitter lettere enn det vi har hatt tidligere. I Gjerstad er det heldigvis rolig men vi vet at det kan endre seg raskt. Det er dessverre en dramatisk utvikling i flere kommuner nær oss. Vi vil derfor oppfordre alle til å begrense reiser til Arendal, Grimstad, Lillesand og Kristiansand til det strengt nødvendige, skriver gjerstadordfører Inger Løite i sin melding.

For dem som ikke kan ha hjemmekontor regnes reiser i forbindelse med jobb som nødvendig, skriver hun og minner om at alle bør begrense sosial kontakt så mye som mulig. Vær nøye med håndhygiene, hold avstand og bruk munnbind der det ikke er mulig å holde minst en meter avstand.

Ordfører i Risør, Per Lunden, maner til noe lignende.

– Kriseledelsen i Risør kommune hadde møte lørdag kveld for å vurdere spesielle tiltak i Risør etter en krevende smittesituasjon i Arendal og lenger vest i Agder. Det blir foreløpig ikke innført innstramminger eller ny råd for Risør ut over dem som allerede gjelder. Smittetrykket i Risør er relativt lavt, men det er reell fare for ny smittespredning mellom kommuner som har et felles bo- og arbeidsmarked, skriver han og ber folk holde seg i ro de neste par ukene

– Men i de neste to uker oppfordres det til å begrense reiser mellom Risør og kommunene Arendal, Froland, Grimstad, Lillesand og Kristiansand til det strengt nødvendige.

– Graden av nødvendighet vurderes av hver enkelt. Arbeid regnes som en nødvendig reise, men det oppfordres til å arbeide fra hjemmekontor der det er mulig. Jeg støtter meg til fylkeslegens råd om å bruke klokskap i disse vurderingen, men dette er absolutt ikke tida for shopping- og koseturer til Arendal.

Løite fortsetter og sier hun forstår at folk er slitne av restriksjonene.

– Vi hadde virkelig håpet at det ikke hadde vært nødvendig med en slik påminnelse for nå er vi er alle slitne av å leve med restriksjoner, men det ser ut som vi må holde ut en stund til. Det blir kanskje litt enklere å tåle når vi vet at det vil komme butikken mengder vaksine til landet vårt i de nærmeste månedlige, det vil hjelpe på situasjonen og føre til gradvis mer normalisering av samfunnet og hverdagen for oss alle, skriver hun.

Kommentarer til denne saken