Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er fantastisk

Gjerstad har fått sin første kvinnelige ordfører:

Artikkelen er over 5 år gammel

Senterpartiet og Arbeiderpartiet kom i kveld til enighet.

Det var en sliten og veldig glad  Inger Løite som i kveld mottok beskjeden fra forhandlingsleder i Gjerstad Arbeiderparti, Samuel Larsen.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven og har jo litt erfaring etter å ha vært varaordfører i fire år, sier Inger Løite til Aust Agder Blad fredag kveld.

Etter flere forhandlingsrunder bestemte  Senterpartiet seg i kveld for at de vil fortsette samarbeidet med Arbeiderpartiet i Gjerstad kommune den neste perioden. Dette innebærer at Inger Løite (Ap) blir ny ordfører og Knut Erik Ulltveit (Sp) blir ny varaordfører.

- Dette er helt fantastisk, jeg er utrolig glad og ikke minst veldig sliten, sier Inger Løite til Aust Agder Blad.

- Jeg er hjemme hos kjæresten min på Tokke i Vest Telemark og venter på at han skal komme hjem fra jobb så vi kan feire dette sammen, sier Løite.

Gode valg

Senterpartiet skriver i en pressemelding i kveld at de er svært godt fornøyd med resultatet partiet fikk ved årets valg, med størst prosentvis framgang.

- Det var Senterpartiet og Arbeiderpartiet som gjorde det beste valget ved årets kommunevalg i Gjerstad, og  et fortsatt samarbeid gjenspeiler det et flertall av velgerne i Gjerstad ønsker, står det videre i pressemeldingen.

- Det er klart Senterpartiet ville beholde ordføreren sin, men nå var vi det største partiet og dermed fikk vi ordfører, sier Løite og legger til:

- Arbeiderpartiet har gjort mange gode valg de siste årene, uten å få uttelling for det. Når man ser valgresultatene denne gangen så syntes jeg det var vår tur, sier Løite, som blir Gjerstads første kvinnelige ordfører.

- Det føles helt fantastisk, jeg har ikke helt klart å ta det innover meg, sier Løite.

Senterpartiets ordfører de fire siste årene, Kjell Trygve Grunnsvoll, har følgende kommentar til samarbeidet de nå har innledet med Arbeiderpartiet.

Svært godt fornøyd

 - Jeg er svært godt fornøyd med årets valgresultat. Partiets medlemmer har gjort en kjempejobb, og dette la grunnlaget for den flotte framgangen. Vi manglet bare noen stemmer på å bli det største partiet i Gjerstad. Gjerstad Senterparti har også opplevd en stor medlemsvekst det siste året. Dette må det nå bygges videre på. Nå skal vi bygge laget opp slik at valget om fire år blir enda bedre, sier Grunnsvoll og legger til:

- For min egen del har jeg jobb og gå til. Skulle det dukke opp et interessant jobbtilbud er jeg også åpen for å vurdere det. Jeg har opparbeidet meg betydelig erfaring og lært enormt mye i disse årene jeg har sittet som ordfører”.

Den nyslåtte varaordføreren, Knut Erik Ulltveit (Sp) har følgende kommentar i pressemeldingen:

- Jeg er svært motivert for å gå på oppgaven som varaordfører i Gjerstad kommune. Jeg ser fram til å bygge videre på det gode samarbeidet vi har hatt de siste årene med Arbeiderpartiet. Dette blir spennende.

Les mer om denne saken i vår tirsdagsavis.

Kommentarer til denne saken