Gå til sidens hovedinnhold

- Dette vil være en viktig måte til å stimulere til mer bruk av byen

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

I budsjettarbeidet i desember fjernet flertallet i bystyret to timers gratisparkering fra Risør sentrum for å spare penger. Da ble det rabalder både fra opposisjonen og de næringsdrivende.

– De fjernet et tilbud i den tiden av året hvor det er tøffest å drive butikk, sa en frustrert Mademoiselle-driver Aud Thoresen Røed til Aust-Agder Blad noen dager inne i det nye året.

Opposisjonen varslet omkamp i bystyret, men før de kom så langt, så kom håndsrekningen i form av en interpellasjon signert Elen Lauvhjell (Ap) og Lill Jorunn Bredal Larsen (KrF). Posisjonen hadde snudd og nå ønsket de å få tilbake gratisparkeringen. I utgangspunktet med en times varighet, men dette ble justert til to timer da saken var oppe i bystyret torsdag. Forslaget gikk ikke overraskende gjennom og tas naturlig nok imot med åpne armer av de næringsdrivende.

– Er det ikke fantastisk, dette er så positivt, var den første reaksjonen til nevnte Aud Thoresen Røed da Aust-Agder Blad snakket med henne fredag.

Og positivt er det virkelig, både for de næringsdrivende og kundene. Med flere butikker som har levd omtrent fra hånd til munn, spesielt i koronaperioden, så vil dette være en viktig måte å stimulere til mer bruk av byen. Kanskje redder dette også driften hos flere. Det gjør det i alle fall lettere for kundene å bare droppe innom når de kan sette fra seg bilen gratis i nærheten av butikkene i vinterhalvåret.

Så håper jeg flest mulig følger Thoresen Røeds oppfordring om å ikke misbruke disse gratisplassene. Hun forteller om folk som jobber og bor i byen, som utnytter systemet ved å flytte bilen fra plass til plass annenhver time. Her må kommunen ha et system som gjør det enkelt å regulere parkeringen, slik at ikke biler blir stående hele dagen på totimersplassene.

Kommentarer til denne saken