Da AAB tok kontakt med kulturhus-sjef Ågot Bugge tirsdag, fortalte hun at det blir UKM i Risør også i år, men at det av ulike årsaker har vært vanskelig å får organisert arrangementet og få ut informasjon. Men nå skal altså det meste være på plass - og tirsdag kveld dukket det opp informasjon i sosiale medier at det allerede i dag, onsdag, blir et info møte for alle som er interesserte.

– Er du mellom 12 og 21 år og liker å spille, tegne, danse, spille et instrument - eller helt andre ting, inviteres du på møte på Scenehuset i Risør onsdag kveld.. Kveldens møte skal gi informasjon om UKM, som går av stabelen førstkommende helg, sier Ågot Bugge.

– Vi ser etter ungdom som vil delta på UKM fredag 24. mars og lørdag 25.mars. Det kan være unge som vil fremføre noe på scenen, stille ut kunst, stå i kiosken, verve folk til å delta, være publikum, og kose seg sammen med oss. Uansett hva du liker å holde å med: kom og fortell oss om det. Det pleier å være et veldig koselig, kreativt og hyggelig møtested!

I år skal altså UKM foregå på Scenehuset, bygget bak Risørhuset i Skolegata.

– Fredag ettermiddag kan folk komme og øve - eller å levere kunstverk. Lørdag blir det forestilling og utstilling for publikum. Så langt har vi ti påmeldte, men vi ønsker oss selvsagt flere. Det er bare å møte opp, og terskelen er lav. Vi kjøper inn godteri og er opptatt av at det skal være god stemning.

I fjor fylte UKM Risørhuset, og åtte enkeltpersoner/band kom videre til fylkesfinalen. Bugge håper i år at mange møter opp på scenehuset.

– Vi håper publikum finner veien dit lørdag. Vi har masse flinke ungdommer i denne byen, og skal lage god stemning for alle sammen.