Gå til sidens hovedinnhold

– Dropp å dra hjem i påsken

Helseminister Bent Høie og Espen Nakstad i Helsedirektoratet ber om at folk holder seg til de de bor med i påskeuken, melder VG.

Det er stor usikkerhet knyttet til påsken på Sørlandet. Selv om det er sporadiske smitteutbrudd i Sørlandskommunene, er det lite sammenlignet med tunge smitteområder som Oslo og Viken, blant flere andre.

Det har vært knyttet spenning til hva reiserådene blir for tiden før og under påsken, og om blant annet Risørs nærmere 2000 hytter blir fylt opp av gjester fra, primært, Østlandet. Det har også vært knyttet spenning til hva rådene blir for hjemreise for blant annet studenter.

Selv om ingen helt vil ta ordet «hytteforbud» eller «reiseforbud» i sin munn, ennå, så er rådene fra helsetoppene klare.

– Du skal ikke dra på besøk til familie i andre deler av landet, sa helseminister Bent Høie til NRK på torsdag.

Videre sier han, ifølge VG:

– Er du fra områder som har forhøya tiltak nå, skal du ikke dra på besøk til familie i andre deler av landet og ikke dra for å bo på hotell andre deler av landet. Du skal unngå unødvendige reiser.

– Er du i Oslo eller Viken nå og er opprinnelig fra Bergen, skal du ikke dra og bo med foreldre eller svigerforeldre, sa han.

Skal ikke spre viruset

Etter utspillene fra Høie er rådene fra Helsedirektoratet ganske like, ifølge riksavisen.

– Man bør ikke reise rundt i Norge for å besøke familie og slekt, for det medfører faktisk risiko for å spre viruset til nye deler av landet, sier, sier assisterende direktør i Helsedirektoratet Yngve Nakstad. til Dagbladet torsdag.

Rådet der går utover studenter.

– Det gjelder uansett om du er hjemme i påsken, om du jobber, har fri eller er på hytta. Man skal være mest mulig med de man vanligvis er sammen med, sier Nakstad til avisen.

Onsdag slapp nyheten at over 5000 nordmenn er smittet med korona den siste uken, og direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, frarådet da alle innenlandsreiser.

– Den generelle anbefalingen om å unngå reising, også innenlands, gjelder for påsken, sier han til Dagbladet.

Kommentarer til denne saken